Στο πλευρό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για αξιοποίηση του κτήματος Φιξ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο πλευρό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για αξιοποίηση του κτήματος Φιξ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Το ζήτημα της απόδοσης του κτήματος Φιξ στους κατοίκους του Ηρακλείου Αττικής, όσο και της ευρύτερης περιοχής, ως ενός ελεύθερα προσβάσιμου χώρου, συζητήθηκε στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (Π.Σ.), με τον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Μπάμπαλο, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του κόμματος, ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πάνος Σκουρλέτης, ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου Αττικής, Φώτης Λαμπράκης και η δημοτική σύμβουλος Φάνη Βελλίδου, της παράταξης Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου.

Εν συνεχεία, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η σημασία της αξιοποίησης του κτήματος -που έχει συνολική έκταση μεγαλύτερη από 27 στρέμματα και μέσα στο οποίο βρίσκεται παλιά παραθεριστική κατοικία, διατηρητέο μνημείο- υπέρ των κατοίκων είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με δεδομένη την έλλειψη ελεύθερων χώρων στην περιοχή.

Η απόκτηση του ακινήτου, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων γι’ αυτόν τον σκοπό, καθώς και η μετατροπή του σε χώρο πρασίνου και άλλων δραστηριοτήτων, είναι κρίσιμα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσαν πρόσφατα σχετική Ερώτηση στη Βουλή, προς τους αρμόδιους υπουργούς, με την οποία ζήτησαν να ενημερωθούν για το τι προτίθεται να πράξει η Πολιτεία, προκειμένου να προωθηθούν αυτά τα θέματα.

Εξάλλου, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναπτύξει έναν πολύχρονο αγώνα για να καταστεί το κτήμα Φιξ ελεύθερα προσβάσιμος χώρος, που είναι και πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν και ευρύτερα ζητήματα που απασχολούν την Τ.Α. Συζητήθηκαν επίσης θέματα χρηματοδότησης δράσεων και έργων των Δήμων, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις με το διάδοχο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έπειτα και από την παραδοχή του υπουργείου Εσωτερικών, ότι η χρηματοδότησή του είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό συζήτηση με την ΕΤΕπ.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα βρίσκονται σε επικοινωνία, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για να δρομολογηθούν, το συντομότερο δυνατόν, θετικές εξελίξεις, ως προς την απόδοση του κτήματος Φιξ στους κατοίκους της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet