Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο Αττικής
www.lesvosnews.net
Κοινωνία

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Ηράκλειο Αττικής

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 21/11/2020 στο Ηράκλειο Αττικής, από αστυνομικούς της διεύθυνσης Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙΑΣ), 58χρονος ημεδαπός για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Λίγο πριν, ο ανωτέρω αποπειράθηκε να εξαπατήσει ηλικιωμένη υποδυόμενος το λογιστή συγγενικού της προσώπου και παραθέτοντας ψευδή γεγονότα. Αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προβαίνοντας σε αναζητήσεις, τον εντόπισαν, να κινείται επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηρακλείου.

Από την έρευνα που ακλούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς ενεργώντας είτε μόνος, είτε με γυναίκα συνεργό, επιβαίνοντας σε όχημα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενος τον λογιστή ή φιλικό πρόσωπο συγγενικού τους προσώπου, κατάφερνε να τα εξαπατήσει και να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά ή κοσμήματα.

Αυτό το επιτύγχανε προφασιζόμενος την επιστροφή φόρου, διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων, αποπληρωμή οφειλών κ.ά. για τα οποία απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού, ενεργώντας υποτίθεται για λογαριασμό των συγγενικών προσώπων των παθόντων. Επιπροσθέτως, και για να δυσχεράνει τον εντοπισμό του, φορούσε περούκα ή καπέλο, τροποποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής του εμφάνισης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Επίσης, ο 58χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: astynomia.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet