Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου Αττικής και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου Αττικής και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Πεδία συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με στόχο την προώθηση προγραμμάτων που θα ωφελήσουν αφ’ ενός το μήνυμα της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και αφ’ ετέρου θα ενισχύουν τις υποδομές και τις δράσεις της πόλης του Ηρακλείου, διερεύνησαν στη συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος και ο γενικός διευθυντής λειτουργίας της Επιτροπής, Αθανάσιος Κανταρτζής.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για το πώς η Επιτροπή μπορεί να συμβάλλει υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες οι οποίες θα λάβουν μεν χώρα στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της χρονιάς που είναι αφιερωμένη στην επέτειο της Επανάστασης, θα παραμείνουν, δε, στον Δήμο για να εξυπηρετούν και να χρησιμοποιούνται από τους Ηρακλειώτες και τα επόμενα χρόνια.

Τέτοιες μπορούν να είναι, όπως πρότεινε ο δήμαρχος, πολιτιστικά δρώμενα και εγκαταστάσεις, που από τη μία θα αναδεικνύουν την ελληνική αλλά και την τοπική Ηρακλειώτικη Ιστορία, από την άλλη θα εξυπηρετούν το μέλλον και την πρόοδο της πόλης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπάμπαλος δήλωσε:

«Η επέτειος των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό μας ως χώρα και έθνος για όσα έχουμε καταφέρει από τη γέννηση του κράτους μας και έπειτα. Εάν χρειαστεί να κάνουμε και τις δικές μας επαναστάσεις σε ό,τι αφορά τις νέες τεχνολογίες, τις υποδομές, τις υπηρεσίες που πρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω για να κάνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας καλύτερη.

»Σε αυτήν την κατεύθυνση συζητάμε τη δυνατότητα της συνεργασίας με την Επιτροπή 2021 για να συμμετέχουμε και εμείς στο έτος μνήμης, με υποδομή και εργαλεία που, όμως, θα μείνουν στο τέλος στο Ηράκλειο για να τα χαίρονται οι δημότες μας και στα επόμενα χρόνια και θα κάνουν τον Δήμο σημείο ενδιαφέροντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet