Σύσκεψη δημάρχου Ηρακλείου με τους διευθυντές νηπιαγωγείων & δημοτικών
Κοινωνία

Σύσκεψη δημάρχου Ηρακλείου με τους διευθυντές νηπιαγωγείων & δημοτικών

Ο απολογισμός της συνεργασίας Δήμου Ηρακλείου Αττικής και Σχολικής Κοινότητας για την περίοδο που τελείωσε, καθώς και η αρχή της προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά, ήταν το αντικείμενο της καλοκαιρινής σύσκεψης του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, με τους διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης (νηπιαγωγεία και δημοτικά).

Η τελευταία σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου και Ματίνα Συνδουκά αντίστοιχα, και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου, Βασίλης Στέφας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κανόνα που εφαρμόζει η νέα δημοτική Αρχή για την τακτική συνάντηση Δήμου και του συνόλου των σχολικών διευθύνσεων τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, στη λήξη και στην αρχή της κάθε σχολικής περιόδου.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, όλες οι πλευρές διαπίστωσαν ότι, «για ακόμα μια χρονιά, Δήμος και σχολεία συνεργάστηκαν άψογα για να κυλήσει ομαλά και αυτό το σχολικό έτος, για να γίνει το καθημερινό μάθημα σε παραγωγικές συνθήκες, χωρίς προβλήματα».

Ακόμα ένα καλοκαίρι με έργα για τα σχολεία

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους διευθυντές ότι το καλοκαίρι θα συνεχιστούν οι εργασίες μετατροπής των οδών πλησίον των εισόδων των νηπιαγωγείων και των δημοτικών της πόλης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, παρεμβάσεις που ήδη έχουν ολοκληρωθεί σε αρκετά σημεία και, όπως, σημειώνει ο Δήμος, «οι διευθυντές ομολογούν ότι έχουν βοηθήσει στην αύξηση της ασφάλειας των μαθητών, αναβαθμίζοντας παράλληλα την εικόνα των σχολείων». Την ίδια στιγμή, αναμένεται να μπουν μπροστά τα έργα ανάπλασης των αύλειων χώρων σε όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης, με τη δημιουργία μιας μίνι παιδικής χαράς σε κάθε μία αυλή.

Επίσης, στο επόμενο διάστημα ξεκινούν έργα μονώσεων και ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολικά κτήρια της πόλης ύψους 100.000 ευρώ (η εργολαβία δημοπρατήθηκε πριν από λίγες ημέρες), ενώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος θα διεκδικήσει την επέκταση του δικτύου κάλυψης του φυσικού αερίου σε ακόμα περισσότερα σχολεία.

Μητρώο Σχολικών Μονάδων: οργάνωση και εξοικονόμηση πόρων

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή και στη διάθεση της διεύθυνσης του κάθε σχολείου το Μητρώο Σχολικών Μονάδων, το λογισμικό που θα καταγράφει τις ανάγκες κάθε σχολικού κτηρίου, θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των παρεμβάσεων και θα συγκεντρώνει τα ολοκληρωμένα αιτήματα. Με το Μητρώο αυτό, ο Δήμος στοχεύει να οργανώσει καλύτερα τις εργασίες στα σχολεία της πόλης, με καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και με περισσότερη οικονομία χρημάτων.

Αναζητείται λύση για τη φύλαξη των σχολείων

Από την πλευρά τόσο των διευθυντών, όσο και της Ένωσης Γονέων «έπεσε στο τραπέζι» με ένταση το έλλειμμα στη φύλαξη των σχολικών κτηρίων, αφού, το υφιστάμενο προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος σε σχολικούς φύλακες δεν επαρκεί για να αποτρέψει φαινόμενα βανδαλισμού ή κλοπών, που είναι σύμφωνα με τον Δήμο περιορισμένα μεν, κοστίζουν δε στους προϋπολογισμούς των σχολείων. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε σύντομα να φέρει πρόταση επίλυσης.

Ν. Μπάμπαλος: Να αποφύγουμε μικροζημιές στα σχολεία για να… πάμε παρακάτω

«Συντονίζουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας για να εξασφαλίσουμε αφενός την υψηλή ποιότητα λειτουργίας των σχολείων μας, αφετέρου αυτό να γίνεται με τον μεγαλύτερο σεβασμό στα χρήματα του δημότη. Ο Δήμος έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει τις παρεμβάσεις που χρειάζεται για να διατηρούνται τα σχολικά κτήρια σε καλό επίπεδο. Πρέπει όμως διεύθυνση, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς να νιώσουν το σχολείο δικό τους, και να το αντιμετωπίζουν σαν το σπίτι τους. Αποφεύγοντας έστω και τις μικροζημιές, εξοικονομούμε χρήματα από εργασίες που ατέρμονα επαναλαμβάνονται, προκειμένου να τα διαθέσουμε για να πάμε ακόμα παρακάτω, να κάνουμε τα σχολεία του Ηρακλείου ακόμα καλύτερα, προσφέροντάς τους ακόμα περισσότερα εφόδια», σχολίασε ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet