Τα παιδιά του Ηρακλείου Αττικής αναβίωσαν παραδοσιακά παιχνίδια
Κοινωνία

Τα παιδιά του Ηρακλείου Αττικής αναβίωσαν παραδοσιακά παιχνίδια

Παραδοσιακά παιχνίδια αναβίωσαν για ακόμα μία χρονιά στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Παιχνιδιού, που διοργανώθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην αυλή του 9ου-10ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ομάδες παιδιών από τα δημοτικά σχολεία του Δήμου παρουσίασαν παιχνίδια του δρόμου, της αλάνας και της παρέας από τις παραδόσεις της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Τα παιδιά έπαιξαν, διασκέδασαν και στο τέλος της γιορτής όλα μαζί τραγούδησαν κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο τον κύκλο της αγάπης, όπως έκαναν και πέρσι, βάζοντας τα θεμέλια για το συγκεκριμένο φεστιβάλ, το οποίο η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να το κάνει θεσμό.

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των παλιών παιχνιδιών που εμείς, οι γονείς μας αλλά και οι παλιότερες γενιές έπαιζαν στον δρόμο και την αλάνα. Θέλουμε να τα γνωρίσουν και τα δικά μας παιδιά και γιατί όχι να τα βάλουν στην καθημερινότητά τους, σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει τον πρώτο λόγο. Από τη δική μας πλευρά, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πάρκα, παιδικές χαρές, πλατείες και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους στο Δήμο μας για να έχουν και τα σημερινά και τα αυριανά παιδιά ελευθερία να παίζουν στην πόλη μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet