Τα πλαστικά καπάκια έγιναν αναπηρικό αμαξίδιο στο Ηράκλειο Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τα πλαστικά καπάκια έγιναν αναπηρικό αμαξίδιο στο Ηράκλειο Αττικής

Ένα αναπηρικό αμαξίδιο παρέδωσε στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής το Σώμα Εθελοντών του Δήμου κατά τη χθεσινή του παρουσία στο πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης Ηράκλεια 2017, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το αμαξίδιο, το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες ενός Ηρακλείωτη με κινητικά προβλήματα, δεν αγοράστηκε με χρήματα αλλά με… πλαστικά καπάκια, τα οποία οι Εθελοντές συγκέντρωσαν το προηγούμενο διάστημα από τις προσφορές των πολιτών, στο πλαίσιο της σχετικής εκστρατείας.

Το αμαξίδιο παρέλαβαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή, η οποία τόνισε ότι άμεσα η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα εντοπίσει και θα διαθέσει την καρέκλα σε ΑμΕΑ της πόλης.

«Είμαστε περήφανοι για το Σώμα Εθελοντών του Δήμου μας για την κοινωνική του προσφορά στον συνάνθρωπο, στην πόλη. Για ακόμα μια φορά απέδειξαν ότι ο πολίτης μπορεί να κινητοποιηθεί, μπορεί να συμμετέχει και, με την όποια προσφορά δύναται να κάνει ο καθένας από εμάς -έστω και ένα καπάκι που είχε για πέταμα – να προσφέρει ζωή σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», σχολίασε ο κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Η εκστρατεία συλλογής πλαστικών καπακιών συνεχίζεται: οι Εθελοντές εξακολουθούν να μαζεύουν καπάκια σε δράσεις της πόλης, αλλά και στα γραφεία τους (1ος όροφος δημαρχείου) με στόχο, σε λίγο καιρό, να μπορέσουν να τ’ ανταλλάξουν και για δεύτερο αμαξίδιο.

Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου μπορείτε να το βρείτε αυτές τις ημέρες και στα Ηράκλεια (πάρκο οδού Πεύκων 51), στο περίπτερό που διαθέτουν, συλλέγοντας προσφορές σε τρόφιμα για να διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet