Το Ηράκλειο Αττικής χάρηκε μια «Κυριακή χωρίς αυτοκίνητο»
Κοινωνία

Το Ηράκλειο Αττικής χάρηκε μια «Κυριακή χωρίς αυτοκίνητο»

Μια Κυριακή διαφορετική από τις άλλες, που στην κεντρική πλατεία της πόλης δεν κυκλοφορούσαν αυτοκίνητα παρά μόνον πεζοί, ποδήλατα, μέσα μαζικής μεταφοράς και διάφορα άλλα μέσα εναλλακτικής μετακίνησης ήταν η 30ή Ιουνίου στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή εφάρμοσε πιλοτικά αυτό το μέτρο για να περάσει το μήνυμα στους πολίτες ότι το αυτοκίνητο δεν είναι… μονόδρομος στις μετακινήσεις εντός πόλης και πως μπορούμε να μετακινηθούμε και να ζήσουμε διαφορετικά με θετικότερες επιπτώσεις στην υγεία μας και το περιβάλλον.

Έτσι, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν και να κάνουν ποδήλατο γύρω και μέσα στην κεντρική πλατεία σε δρόμους που πλέον πρόσβαση είχε μόνο το λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας, το οποίο εκτέλεσε κανονικά τα δρομολόγιά του.

Ειδικά οι ποδηλάτες, γνώρισαν τον σταθμό ασφαλούς στάθμευσης ποδηλάτων, που ο Δήμος εγκατέστησε έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ο πρώτος μάλιστα που το κάνει στην Αττική. Εκεί, όσοι κυκλοφορούν με ποδήλατο μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν και για όσο θέλουν το δίκυκλό τους, χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή στην έξυπνή τους συσκευή για να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τον σταθμό.

Ως παράλληλες δράσεις ο εικαστικός -B- δημιούργησε μια τοιχογραφία ως αναμνηστικό της ημέρας ενώ οι Soul Peanuts έπαιξαν μουσική για όσους βρέθηκαν στην περιοχή.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η πρωτοβουλία μας να κλείσουμε για λίγες ώρες την κεντρική πλατεία για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν πια άνετα πεζοί, ποδήλατα και μέσα μαζικής μεταφοράς αγκαλιάστηκε τόσο εγκάρδια. Μικροί και μεγάλοι κατέβηκαν στην πλατεία, περπάτησαν, έκαναν ποδήλατο και χάρηκαν το απόγευμά τους. Θέλουμε μια πόλη ζωντανή, μία πόλη που θα μπορούμε να ζούμε καλύτερα. Σας ευχαριστώ», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet