Το πάρκο της πλατείας Μακεδονίας περιποιήθηκαν μαθητές και συνεργεία του Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το πάρκο της πλατείας Μακεδονίας περιποιήθηκαν μαθητές και συνεργεία του Ηρακλείου Αττικής

Με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών από το 9ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, αλλά και κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε την πρώτη δράση της νέας του καμπάνιας «Πάμε Γειτονιά».

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο σύνολό τους βρέθηκαν στο πάρκο της πλατείας Μακεδονίας και τους γύρω δρόμους για να καθαρίσουν, να κλαδέψουν, να ενισχύσουν το πράσινο και, γενικότερα, να ομορφύνουν την γειτονιά με τη βοήθεια των Ηρακλειωτών, μικρών και μεγάλων.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, το δικό της… δενδράκι φύτευσε και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία επισκέφθηκε το σημείο της δράσης για να στείλει το μήνυμα πως «οτιδήποτε βάζει περισσότερο πράσινο, περισσότερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα του πολίτη, είναι καταλυτικός παράγοντας για την υγεία του πληθυσμού».

Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος δήλωσε σχετικά:

«Πέρα από την ουσία που έχει μια τέτοια δράση για τη γειτονιά, υπάρχει και ένας ακόμα σημαντικός λόγος για τον οποίο κάνουμε αυτή την καμπάνια. Το πιο δυναμικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ένας δήμος στην καθημερινότητα της πόλης είναι οι φθορές, οι ζημιές, η ρύπανση κ.α. που γίνονται από εμάς τους ίδιους τους πολίτες λόγω αδιαφορίας ή αμέλειας. Δείχνοντας στα παιδιά τι κάνουμε κάθε ημέρα για να γίνεται η πόλη μας καλύτερη και, ακόμα περισσότερο, βάζοντάς τα και τα ίδια στο παιχνίδι, φιλοδοξούμε αύριο, όταν μεγαλώσουν να αισθανθούν περισσότερο ως σπίτι τους τη γειτονιά τους, την πόλη μας βοηθώντας μας έτσι να προστατεύσουμε, να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις υποδομές της».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημητρόπουλος σημείωσε:

«Ευχαριστώ πολύ τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και, βέβαια, τα παιδιά που μαζί ομορφύναμε την περιοχή εντός και γύρω από την πλατεία Μακεδονίας. Στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος συνεχίζουμε, όπως πριν, κάθε ημέρα να είμαστε έξω στους δρόμους. Θα τα ξαναπούμε σύντομα, στο επόμενο ραντεβού του “Πάμε Γειτονιά”, στο επόμενο σημείο της πόλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet