Το ψήφισμα του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής προς το Δ.Σ. για τη δίκη των μελών της Χ.Α.
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το ψήφισμα του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής προς το Δ.Σ. για τη δίκη των μελών της Χ.Α.

Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής δημοσιοποιεί το κείμενο που κατέθεσε για να ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχει να κάνει με τη δίκη για την καταδίκη ή μη των μελών της Χρυσής Αυγής που φέρονται ως δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Ειδικότερα, το Δίκτυο αναφέρει στο ψήφισμα:

Στις 7 Οκτωβρίου το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του, για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί με αυτούς να αποκαλυφθεί ο δολοφονικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης με τα τάγματα εφόδου.

Η δίκη αυτή θα σφραγίσει τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας γιατί οι τεράστιες προεκτάσεις της απόφασης θα έχουν αντίκτυπο στο μέλλον και στη ζωή της νέας γενιάς, που κινδυνεύει μεταξύ άλλων από τον φασισμό, την ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τον άκρατο εθνικισμό, που δυστυχώς εξαπλώνεται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους πολίτες και κοινωνικές ομάδες που έχουν δεχθεί κάθε μορφή βίας και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμπαρασταθούν στην οικογένεια συμμετέχοντας στη συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου 2020, την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου.

Τυχόν αθώωσή τους θα είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών μας.

Παραθέτουμε τη δήλωση της οικογένειας:

«Μετά από πεντέμισι βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:00. Επτά μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλον τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτωβρίου να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet