Το 1ο Stay Active Festival Δήμου Ηρακλείου Αττικής έδειξε τον τρόπο…
Κοινωνία

Το 1ο Stay Active Festival Δήμου Ηρακλείου Αττικής έδειξε τον τρόπο…

Ένα δημιουργικό και δραστήριο Σαββατιάτικο πρωινό πέρασαν όσοι Ηρακλειώτες βρέθηκαν στο 1o Stay Active Festival, που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την ΜΚΟ 50και Ελλάς. Με καλεσμένους άτομα τρίτης ηλικίας και παρέα τα εγγονάκια τους, μικροί και μεγάλοι έπαιξαν, χόρεψαν, κατασκεύασαν, ενημερώθηκαν από τα εργαστήρια και τις ενημερωτικές δράσεις του Φεστιβάλ.

Μαζί μαγείρεψαν απλές, υγιεινές αλλά και νόστιμες συνταγές, έφτιαξαν τα δικά τους καλλυντικά από καθημερινά σπιτικά υλικά και έμαθαν βασικά βήματα δημοφιλών χορών. Παράλληλα, οι ηλικιωμένοι άκουσαν ειδικούς να τους μιλούν για τους τρόπους που μπορούν να προσέξουν την υγεία τους, να μείνουν ασφαλείς και να προστατευθούν από απάτες επιτήδειων που νομίζουν ότι μπορούν να τους εκμεταλλευτούν.

Το Φεστιβάλ είχε ως στόχο, μέσα από την αλληλεπίδραση μικρών και μεγάλων, αφενός να συσφίξει τις σχέσεις των δύο ηλικιακών ομάδων μέσα από κοινές δραστηριότητες, αφετέρου – μέσα από ακριβώς αυτές τις δράσεις – να περάσει το μήνυμα ότι οι ενεργές και υγιεινές συνήθειες σε όλα τα στάδια της ζωής είναι εύκολες και διασκεδαστικές.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν τα μέλη των δημοτικών ΚΑΠΗ, ενώ στη διοργάνωση βοήθησε το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet