Υπερκαλύφθηκαν οι στόχοι της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Ηράκλειο Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Υπερκαλύφθηκαν οι στόχοι της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Ηράκλειο Αττικής

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το ενδιαφέρον των Ηρακλειωτών για την έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», απαντώντας στην έκκληση του ιατρικού κόσμου για αύξηση των αποθεμάτων αίματος της χώρας σε μια περίοδο που, λόγω της υγειονομικής κρίσης, έχουν μειωθεί δραματικά.

Η προσέλευση ήταν τέτοια που η δράση ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το προγραμματισμένο, αφού το αίμα των εθελοντών γέμισε, από τις πρώτες κιόλας ώρες, όχι μόνο τις αρχικές άδειες φιάλες που είχε φέρει μαζί του το κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων, αλλά και τη δεύτερη, ενισχυτική παρτίδα, η οποία ήρθε στην πορεία για να καλύψει τις προσφορές.

Η αιμοδοσία έγινε με αυστηρή τήρηση των κανόνων και των πρωτοκόλλων για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού: οι εθελοντές ήρθαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο χρησιμοποιώντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης, παρέμειναν στις απαιτούμενες αποστάσεις ο ένας από τον άλλο, ενώ εξετάστηκαν ενδελεχώς από τους γιατρούς της δράσης.

«Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια να περιγράψουν την συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να προσφέρουμε αγάπη και ζωή στους συνανθρώπους μας» δήλωσε η αντιδήμαρχος Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, προσθέτοντας:

«Δεν υπάρχουν αρκετά ευχαριστώ για να πούμε στους συμπολίτες μας που απέδειξαν και πάλι τι σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη. Ένα μεγάλο μπράβο και σε αυτούς που έδωσαν αίμα, αλλά και σε αυτούς που τελικά δεν κατάφεραν να δώσουν, αλλά ήρθαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, αφού ήταν τέτοια η προσφορά που οι στόχοι της αιμοδοσίας καλύφθηκαν και ξεπεράστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Είμαστε ευγνώμονες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet