Υποχώρησε μέρος της οροφής στο αίθριο του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί
Φωτογραφία: google maps
Κοινωνία

Υποχώρησε μέρος της οροφής στο αίθριο του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί

Την υποχώρηση ενός μεγάλου μέρους της οροφής στο αίθριο του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης». Όπως αναφέρει, το συμβάν σημειώθηκε τη νύχτα και έγινε αντιληπτό από μαθητές και εκπαιδευτικούς το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουνίου, ενώ προσθέτουν ότι το εν λόγω σχολειο λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, αλλά και γενικά σε σχολεία της περιοχής και συνολικά στην περιφέρεια. Μάλιστα, αποδίδουν τα συγκεκριμένα συμβάντα «στην πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που ζυγίζουν τα πάντα στη λογική κόστους- οφέλους, που ακολουθώντας τις κατευθύνσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαλάνε ένα σκασμό λεφτά για την λεγόμενη ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των κατασκευαστικών εταιρειών και όχι τις πραγματικές ανάγκες της σχολικής κοινότητας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία».

Επίσης, κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι τα βάζει με τους εκπαιδευτικούς, του οποίου -σύμφωνα με τον σύλλογο- κατηγορεί ότι καθυστερούν τα έργα συντήρησης στα σχολεία, μην επιτρέποντας οι εργασίες να γίνονται την ώρα των μαθημάτων.

Τέλος, ο σύλλογος ζητά να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου «Γ. Σεφέρης» για το 3ο ΓΕΛ:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet