1ο Φεστιβάλ Υγείας & Παιδιού με επίκεντρο το κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

1ο Φεστιβάλ Υγείας & Παιδιού με επίκεντρο το κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής

Το 1ο Φεστιβάλ Υγείας & Παιδιού διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων στο κτήμα Φιξ, το δημοτικό πάρκο Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Καλεσμένα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλες τις πτυχές της καθημερινότητας που συνθέτουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα παιδιά πήραν μέρος σε αθλοπαιδιές και γυμναστικές ασκήσεις, που παρουσίασαν αθλητικοί σύλλογοι του Ηρακλείου, γνώρισαν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής από τα φρέσκα προϊόντα που διέθεσαν οι έμποροι των λαϊκών αγορών, έμαθαν πώς μπορούμε να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες από τους εκπαιδευμένους διασώστες του Ερυθρού Σταυρού και συμμετείχαν σε ασκήσεις λογοπεδικής αξιολόγησης.

«Η πρόληψη και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι τα μυστικά για να ζούμε περισσότερο αλλά και με μεγαλύτερη ποιότητα. Όσο νωρίτερα στη ζωή του ανθρώπου αυτό γίνεται συνείδηση, τόσο πιο εύκολα είναι όλα στην πορεία του βίου του» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Από τους διοργανωτές στη δράση παρέστησαν η αντιδήμαρχος Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, ο γενικός διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Στεφανάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Θάνος Ασκητής, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για το Κτήμα Φιξ Μαριάννα Ζούρου, η προϊστάμενη του Τμήματος Προαγωγής Υγείας του Δήμου Σταυρούλα Σουλτάνη, η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δήμητρα Ντρούκα κ.ά.

«Όπως όλα τα σύγχρονα θέματα, οι βάσεις για μια σωστή κουλτούρα πρόληψης μπαίνουν με την Παιδεία. Όσο πιο σύντομα στη ζωή του ανθρώπου εμπεδώσουμε τη συνείδηση ότι πρέπει να προλαμβάνουμε για να μπορούμε να ζούμε καλύτερα και υγιέστερα, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε τώρα και στο μέλλον» σημειώνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος και προσθέτει: «Γι’ αυτό και εμείς επιλέξαμε τις δικές μας δράσεις να τις αφιερώσουμε στα παιδιά της πόλης διοργανώνοντας το 1ο Φεστιβάλ Υγείας για τα Παιδιά, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, που πάντα είναι δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες».

«Με αυτή τη μεγάλη γιορτή στο κτήμα Φίξ στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την αναγκαιότητα της πρόληψης της υγείας, της άσκησης, της ασφάλειας και του σεβασμού στο Περιβάλλον. Με το μήνυμα η υγεία μου δικαίωμα μου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γιορτάζει φέτος την παγκόσμια ημέρα υγείας. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα όμως πολλοί πολίτες σε όλον τον κόσμο εξακολουθούν να  αντιμετωπίζουν εμπόδια και ανισότητες. Στη χώρα  μας η οικοδόμηση ενός ισχυρού και βιώσιμου συστήματος υγείας προϋποθέτει αποτελεσματικές στρατηγικές με έμφαση στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Στο ΕΔΔΥΠΠΥ, στα ΚΕΠ Υγείας και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ισχυροποιούμε την πρόληψη και συμβάλλουμε στην προστασία της Υγείας των πολιτών», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet