100 εθελοντές αιμοδότες βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου Αττικής προσφέροντας το πολυτιμότερο δώρο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

100 εθελοντές αιμοδότες βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου Αττικής προσφέροντας το πολυτιμότερο δώρο

Περίπου 100 εθελοντές αιμοδότες, κάτοικοι της πόλης και δημοτικοί υπάλληλοι, ανταποκρίθηκαν για ακόμα μια φορά στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και έδωσαν λίγο από το αίμα τους -μέγιστο δώρο σε όσους το έχουν ανάγκη- στην καλοκαιρινή αιμοδοσία που διοργάνωσε την Τρίτη 30/6 η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου.

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας για την προστασία της υγείας των αιμοδοτών και με την συνδρομή, όπως πάντα, του κινητού συνεργείου αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», οι αιμοδότες κάλυψαν τους στόχους που έθεσε η δράση, ενισχύοντας τις τράπεζες αίματος σε μια περίοδο που υπάρχει διπλή ανάγκη, αφενός λόγω καλοκαιρινής περιόδου που παραδοσιακά αυξάνεται η ζήτηση σε αίμα, αφετέρου μετά από την κρίση της πανδημίας που εξάντλησε τα αποθέματα. 

Μετά το πέρας της αιμοληψίας ο κ. Μπάμπαλος δήλωσε:

«Για ακόμα μια φορά περάσαμε τους στόχους της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου μας, για ακόμα μια φορά προσφέραμε το πιο πολύτιμό δώρο, δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

»Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους ήρθαν και έδωσαν αίμα, όσους εργάστηκαν για την αιμοληψία και όσους φορείς μας βοήθησαν σε αυτή την δράση.

»Αυτό είναι που λέμε Κοινωνική Συμμαχία, αυτό εννοούμε όταν ζητάμε από όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε στην πόλη και τους πολίτες».

Την καλοκαιρινή αιμοδοσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συνέδραμαν οι φορείς:

  • Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.
  • Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
  • Περιφέρεια Αττικής.
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
  • Δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε!».

Ακόμη, μάσκες για τους αιμοδότες και το προσωπικό που διεξήγαγε την αιμοδοσία προσέφερε η φαρμακευτική εταιρεία «ABBVIE», με έδρα το Ηράκλειο Αττικής.

Τέλος, στην είσοδο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου, κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας, η ελληνική εταιρεία παραγωγής σαπουνιού «Αρκάδι» επανέλαβε την δράση «Μαθαίνουμε να πλένουμε σωστά τα χέρια μας», δείχνοντας τρόπους στους επισκέπτες για το πώς πρέπει να πλένονται τα χέρια ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα μικρόβια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet