500.000 ευρώ για εργασίες και παρεμβάσεις στα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

500.000 ευρώ για εργασίες και παρεμβάσεις στα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής

Μια μεγάλη εργολαβία για τη συντήρηση και την επισκευή των σχολείων της πόλης είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής Αρχής, εγκρίθηκε η μελέτη ύψους 500.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν, όπως επισημαίνει η δημοτική Αρχή, στο προσεχές διάστημα για εργασίες και παρεμβάσεις στα σχολεία που παρουσιάζουν ανάγκες.

Η λίστα με τις απαιτούμενες εργασίες διαμορφώθηκε, σύμφωνα με τον Δήμο, σε συνεργασία και σύμφωνα με τις προτάσεις της σχολικής κοινότητας: διευθύνσεις και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Στην ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται: «Ευτυχής συγκυρία, η επίκαιρη εξαγγελία από το Υπουργείο Εσωτερικών του προγράμματος “Φιλόδημος”, το οποίο χρηματοδοτεί τους δήμους τις χώρας για τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε σχολικά κτήρια. Για το Ηράκλειο Αττικής διατίθεται το ποσό των 214.000 ευρώ, χρήματα που ο Δήμος έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την απορρόφησή τους. Αν όλα πάνε καλά, λοιπόν, ο Δήμος θα μπορέσει να ανακαινίσει ακόμα περισσότερα σχολεία, με σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για το δημοτικό ταμείο».

«Είναι το τρίτο πακέτο έργων που εγκρίνει αυτή η διοίκηση του Δήμου, η μεγαλύτερη έως τώρα εργολαβία, για να καλυφθούν όσα σχολεία δεν είχαν ανακαινιστεί με τις παρεμβάσεις των προηγούμενων χρόνων. Στόχος μας να παραδώσουμε στα παιδιά κτήρια λειτουργικά, φιλικά, ένα δεύτερο σπίτι όπου μπορούν να βάλουν γερές τις βάσεις για το μέλλον τους», σχολίασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η πλήρης αναστροφή του οικονομικού κλίματος με τα πλεονάσματα που δημιουργεί πλέον η διαχείριση της νέας δημοτικής Αρχής, θα επιτρέψουν στον Δήμο να συνεχίσει αυτά τα έργα και σε τέταρτη και σε πέμπτη φάση, όσο χρειαστεί μέχρι να βελτιωθεί η εικόνα όλων των σχολείων του Ηρακλείου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet