600.000 ευρώ από το «Αντ. Τρίτσης» στο Ηράκλειο Αττικής – Ποια έργα «ξεκλειδώνουν»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

600.000 ευρώ από το «Αντ. Τρίτσης» στο Ηράκλειο Αττικής – Ποια έργα «ξεκλειδώνουν»

Χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελετών που θα βάλουν μπροστά νέες, μεγάλες παρεμβάσεις για την πόλη πέτυχε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, υποβάλλοντας τις ανάλογες προτάσεις στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα, με σύνολο περίπου 600 χιλιάδων ευρώ που εγκρίθηκαν για το Ηράκλειο από το πρόγραμμα, η δημοτική αρχή σκοπεύει να εκπονήσει τις μελέτες για τη μετατροπή του γηπέδου της οδού Πολυτεχνείου (Τυφώνας) σε κλειστό, την κατασκευή ενός νέου ΚΑΠΗ στο Παλαιό Ηράκλειο, αλλά και τη διαμόρφωση των ελεύθερων χώρων, που αποκτήθηκαν από τον Δήμο τα προηγούμενα χρόνια, σε χώρους κοινόχρηστους και πράσινους.

Ειδικότερα, η ανακατασκευή του γηπέδου Τυφώνα θα προσθέσει στις αθλητικές υποδομές του Δήμου ακόμα έναν σκεπαστό χώρο άθλησης, προπονήσεων και αγώνων τόσο για τις τοπικές ομάδες, όσο και για τους δημότες, ενώ η κατασκευή ενός νέου ΚΑΠΗ στο Παλαιό Ηράκλειο θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των ηλικιωμένων της περιοχής. Ταυτόχρονα, οι ελεύθεροι χώροι που αγόρασε η δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές της πόλης μετατρέπονται σε κοινόχρηστους χώρους για να τους χαίρονται όλοι οι Ηρακλειώτες, αντισταθμίζοντας το ισοζύγιο πράσινο-δόμηση.

Με την έγκριση της χρηματοδότησης, ο Δήμος ως επόμενο βήμα θα δημοπρατήσει την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την υλοποίηση των έργων και των παρεμβάσεων, έργα τα οποία η δημοτική αρχή, επίσης, σχεδιάζει να επιχορηγηθούν από ανάλογα προγράμματα.

«Είναι πάγια πολιτική μας να διεκδικούμε κάθε προσφερόμενο πρόγραμμα, να κυνηγάμε κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να κάνουμε το Ηράκλειο κάθε ημέρα καλύτερο εξοικονομώντας όσο το δυνατό περισσότερους πόρους για το δημοτικό ταμείο, για την περιουσία των δημοτών. Με τις τελευταίες εγκρίσεις από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτση” απαντάμε σε επίκαιρα ανάγκες της πόλης, λύνουμε σημαντικά προβλήματα, προσθέτουμε υποδομές. Σίγουρα, όπως δεν είναι οι πρώτες που παίρνουν έγκριση, αυτές οι προτάσεις δεν είναι και οι τελευταίες, καθώς θα συνεχίσουμε στην ίδια διαδρομή της διεκδίκησης», δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.600 χιλιάδες ευρώ από το Αντώνης Τρίτσης διεκδίκησε και παίρνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να ξεκλειδώσει σημαντικά έργα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet