Απολογισμός παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Απολογισμός παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες Ηρακλείου Αττικής

Μια απόλυτα ομαλή σχολική χρονιά ήταν για τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής η περίοδος 2015 – 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, προϊόν, όπως σημειώνεται, της άψογης συνεργασίας ανάμεσα στη δημοτική Αρχή – μέσω των δύο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου – την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Παρά τις αντιξοότητες (μειώσεις και καθυστερήσεις στη σχετική κρατική χρηματοδότηση, καθυστερήσεις στην κρατική επιχορήγηση για την πληρωμή των καθαριστριών), ο Δήμος κατάφερε, στηριζόμενος, όπως εεπισημαίνει, σε ίδιες δυνάμεις, αφενός να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αφετέρου να προχωρήσει σε μια σειρά από παρεμβάσεις αισθητικής αλλά και λειτουργικής αναβάθμισης των κτιρίων.

Ειδικότερα, ο Δήμος – είτε με τα δικά του συνεργεία, είτε με εργολαβία – πραγματοποίησε, από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι και το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς:

  • Επισκευές, σε όλα τα σχολεία που παρουσιάζονταν ανάγκες.
  • Παρεμβάσεις μόνωσης και ενεργειακής θωράκισης – αναβάθμισης ξεκινώντας από τα πλέον παλαιά σχολικά κτίρια, όπως το 1ο και το 2ο-11ο Δημοτικό Σχολείο, χρησιμοποιώντας σχετικά προγράμματα (Εξοικονομώ).
  • Ανακατασκευές – ανακαινίσεις εσωτερικών αιθουσών και εξωτερικών χώρων.
  • Συντήρηση, μηχανημάτων – καυστήρων θέρμανσης, απολυμάνσεις.
  • Προμήθειες γραφικής ύλης, αναλώσιμων κ.ά.
  • Αντικατάσταση πινάκων διδασκαλίας με λευκοπίνακες μαρκαδόρου (σε όσα σχολεία δεν διέθεταν).

Παράλληλα, καθώς η διοίκηση του Δήμου χορήγησε στις Σχολικές Επιτροπές το ποσό των 140 χιλιάδων ευρώ – που εκκρεμούσε από την αναπροσαρμογή του ΦΗΧ το 2011 – εξοφλήθηκαν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που αφορούσαν κυρίως σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ανέρχονταν στις 31/12/2014 περίπου στις 94.000 ευρώ.

Εξίσου εντατικά και τη νέα χρονιά

Το έργο του Δήμου εντατικοποιείται, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, από την επομένη κιόλας της τελευταίας ημέρας στο σχολείο προκειμένου την περίοδο του καλοκαιριού να γίνουν όλες εκείνες οι εργασίες συντήρησης – επιδιορθώσεων – ανακαίνισης που έχουν ανάγκη τα κτήρια, ούτως ώστε τα παιδιά να βρουν έτοιμα τα σχολεία με το πρώτο κουδούνι του Σεπτεμβρίου.

Για αυτό τον σκοπό, η δημοτική Αρχή εισηγήθηκε, και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου ώστε να ενισχυθεί το ειδικό κονδύλι για τις εργασίες στις σχολικές μονάδες με 100.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, θα δαπανηθούν για να μονωθούν όσα σχολεία παρουσιάζουν σχετική ανάγκη και δεν έχουν μπει στον μέχρι τώρα προγραμματισμό.

Άψογη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα

Για υψηλό βαθμό συνεργασίας, ο οποίος έχει φέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα, κάνει λόγο η διοίκηση του Δήμου, τον οποίον είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοινού Δήμος και Σχολική Κοινότητα στην απολογιστική συνάντηση που έγινε με το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς ανάμεσα στον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, την ομάδα διοίκησης, επιφορτισμένη με τα θέματα παιδείας, του Δήμου, τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της πόλης αλλά και τον σχολικό σύμβουλο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε.

Οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τον Δήμο για την ταχύτητα που επέδειξε η δημοτική Αρχή στην επίλυση των θεμάτων που παρουσιάστηκαν μέσα στη χρονιά, ενώ συζητήθηκε το πλάνο για τη νέα σχολική περίοδο.

«Από την αρχή της θητείας μας έχουμε θέσει την Παιδεία ως βασικό άξονα προτεραιότητας της πολιτικής της νέας δημοτικής αρχής. Με τη συνεργασία όλων, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, έχουμε καταφέρει πολλά, μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα», το μήνυμα του κ. Νίκου Μπάμπαλου.

Κάνοντας αναφορά στο επίκαιρο θέμα των υπό συζήτηση αλλαγών στη δημόσια εκπαίδευση, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε να εξετάσει τρόπους συνεισφοράς του Δήμου ώστε να εξισορροπηθούν οι, τυχόν, δυσμενείς επιπτώσεις των επικείμενων αλλαγών στην Ηρακλειώτικη οικογένεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet