Online από 1η Ιουνίου οι αιτήσεις εγγραφών – επανεγγραφών στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Ηρακλείου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Online από 1η Ιουνίου οι αιτήσεις εγγραφών – επανεγγραφών στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Ηρακλείου

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους μπορούν από φέτος να κάνουν τις αιτήσεις τους όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τη νέα σχολική χρονιά.

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, και έως τις 20 του ίδιου μήνα, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου www.iraklio.gr και να συμπληρώνουν online τη φόρμα εγγραφής – επανεγγραφής, δηλώνοντας τα στοιχεία του παιδιού, τα δικά τους, τον παιδικό σταθμό προτίμησης και να επισυνάψουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων, με μειωμένα ή και καθόλου τροφεία, όπως τις έχει θεσπίσει η δημοτική αρχή.

Η διαδικασία είναι απλή: μπαίνοντας στην πλατφόρμα οι γονείς χρειάζεται μόνο να δημιουργήσουν με το email και τα στοιχεία τους τον λογαριασμό τους. Ακολούθως επιλέγουν την ενότητα «Υποβολή Αίτησης», συμπληρώνουν τις φόρμες ανάλογα με τους τίτλους και τις οδηγίες σε κάθε κελί, επισυνάπτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (σχετικό κατάλογο θα βρουν στην αντίστοιχη καρτέλα) και «κλικάρουν» την «υποβολή».

Προσοχή: ειδικά για φέτος, λόγω των μέτρων για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι αιτήσεις εγγραφών – επανεγγραφών για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς θα γίνουν αποκλειστικώς online.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της πόλης θα εξυπηρετήσουν παιδιά που θα εγγραφούν είτε με voucher του ΕΣΠΑ, είτε με τροφεία. Στην τελευταία περίπτωση συνεχίζουν να ισχύουν οι μειωμένες τιμές που από το 2015 έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει η δημοτική αρχή για όλες τις ομάδες πληθυσμού και, βέβαια, οι απαλλαγές για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Μετά την απόφαση του υπουργείο Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις παιδιών που έχουν γεννηθεί από το έτος 2017 και μετά και έως την 1η  Ιανουαρίου 2020 (την 1η Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν 8 μήνες). Τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει πλέον να εγγραφούν στα νηπιαγωγεία της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας 2102832500, 2102821583.

Έτοιμοι για την επαναλειτουργία τους οι παιδικοί σταθμοί μετά την καραντίνα

Παράλληλα, καθόλα έτοιμοι είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί για να υποδεχθούν και πάλι τα παιδιά που θα γυρίσουν πίσω στις αίθουσες, μετά την περίοδο της αναστολής λειτουργίας τους λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το προσωπικό και η διοίκηση του ΟΠΑΚΜ (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας) έχει ήδη φροντίσει για την καθαριότητα, την απολύμανση, την προμήθεια αντισηπτικών υλικών και την προετοιμασία των σταθμών, ενώ οι δασκάλες θα αναλάβουν να δείχνουν συνεχώς στα παιδιά πώς μπορούν και τα ίδια να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας (σωστό πλύσιμο χεριών, χρήση υγρών μαντηλιών, αποστάσεις κτλ).

Σε επιφυλακή τίθενται και οι γιατροί των παιδικών σταθμών για την άμεση αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων, εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα που ορίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις από την ομάδα λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

«Στόχος όλων και στο επίκεντρο των δράσεών μας είναι να ολοκληρωθεί η φετινή, περιπετειώδης σχολική χρονιά, προσφέροντας στα παιδιά μας ένα ασφαλές για την υγεία τους περιβάλλον, ώστε να ετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα για το νέο έτος», σχολίασε σχετικά η πρόεδρος του ΟΠΑΚΜ, Μαριάννας Ζούρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet