Ασφαλτοστρώσεις σε 64 δρόμους και παρόδους τους προγραμματίζονται στο Ηράκλειο Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Ασφαλτοστρώσεις σε 64 δρόμους και παρόδους τους προγραμματίζονται στο Ηράκλειο Αττικής

Ακόμα μια εκστρατεία ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους της πόλης -την εκτενέστερη έως σήμερα- είναι έτοιμος να ξεκινήσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αυτή τη φορά, μάλιστα, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ολοκλήρωσαν τις απαιτούμενες διαδικασίες για να εγκριθεί και να μπει στην πορεία της υλοποίησης η πρόταση του Δήμου, η οποία βασίστηκε στην ώριμη μελέτη έργου της δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας, για την χρηματοδότηση πέντε εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για σχετικές παρεμβάσεις σε 64 οδούς του Ηρακλείου, καθώς και τις παρόδους τους. «Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος θα μπορέσει να διορθώσει τα όποια προβλήματα στο οδικό δίκτυο χωρίς να στοιχίσουν ούτε ένα ευρώ οι εργασίες στο δημοτικό ταμείο, κατ’ επέκταση στους Ηρακλειώτες», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η μελέτη προβλέπει εργασίες συντήρησης και επισκευής οδοστρώματος οδών που έχουν υποστεί φθορές και βλάβες στις επιστρώσεις τους, λόγω χρήσης και παλαιότητας. Συγκεκριμένα, στις οδούς που η επίστρωση του οδοστρώματος έχει φθαρεί και παρουσιάζει ολισθηρότητα θα αφαιρεθεί με απόξεση η αποξήλωση και θα γίνει επανεπίστρωση με όμοια υλικά. Επίσης, θα γίνουν επιστρώσεις σε νέες οδούς που προέκυψαν από ρυμοτομικές διανοίξεις και σε παλαιές που δεν έχουν επίστρωση.

Ασφαλτοστρώσεις στο Ηράκλειο Αττικής.

«Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε, πετυχαίνουμε. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μάς τίμησε και πάλι με την εμπιστοσύνη του, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά μας να κάνουμε το Ηράκλειο καλύτερο, πόλη ανθρώπινη. Ειδικά οι ασφαλτοστρώσεις είναι μια προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας μας και όχι, όπως προστάζει η ελληνική παράδοση, προεκλογικά», αναφέρει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

«Είναι η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα δήμων όπως το Ηράκλειο Αττικής που μας οδηγεί να στηρίζουμε όλο και περισσότερο την Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, την προσπάθεια φιλότιμων δημοτικών Αρχών να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις», αναφέρει από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου.

Στην τελευταία δε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής επικυρώθηκε η χρηματοδότηση του έργου ούτως ώστε να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος για την υπογραφή της απαιτούμενης προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια και, ακολούθως, να προχωρήσει η δημοπράτηση των παρεμβάσεων με μειοδοτικό διαγωνισμό.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά και για να λάβει τέλος η γνωστή, κακή ελληνική πρακτική του «ράβε ξήλωνε», ο Δήμος, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Μοσχονάς, στέλνει αυστηρά ειδοποιητήρια σε όλες τις εταιρείες που έχουν δικαίωμα επέμβασης στο υπέδαφος των πόλεων (ΔΕΚΟ, Φυσικό Αέριο κτλ) προκειμένου να μεριμνήσουν άμεσα για όσες εκκρεμότητες έχουν, προτού αρχίσουν τα νέα έργα ασφαλτοστρώσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet