Η Έκθεση «Πολύπτυχον» της Χρ. Μαγγίδη στη Βίλα Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Πολιτισμός

Η Έκθεση «Πολύπτυχον» της Χρ. Μαγγίδη στη Βίλα Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Την έκθεση «Πολύπτυχον» της ζωγράφου Χρυσάνθης Μαγγίδη παρουσιάζει και φιλοξενεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Βίλα Στέλλα (Σοφίας και Νεότητος). Με ελεύθερη είσοδο, οι φίλοι της τέχνης μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση πρωινές ώρες, από τις 11:00 έως τις 14:00, και το απόγευμα, από τις 18:00 έως τις 22:00. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 1η Νοεμβρίου, στις 19:00.

Λίγα λόγια την έκθεση «Πολύπτυχον» και τη ζωγράφο Χρυσάνθη Μαγγίδη

Οριοθετημένες μέσα στο αυστηρά γεωμετρικό, ορθογώνιο σχήμα του χαρτιού και τις περιορισμένες διαστάσεις του, οι σχεδιασμένες με την τεχνική του κάρβουνου δημιουργίες της Χρυσάνθης Μαγγίδη αποτυπώνουν ανώνυμές κι απρόσωπες ανθρώπινες φιγούρες, απογυμνωμένες από ενδύματα, πρόσωπα και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, διακριτή ταυτότητα και διαφορετικότητα, χωρίς καν σαφή διάκριση αρσενικού και θηλυκού, κινούνται, αιωρούνται, αναδύονται, ή ταλαντεύονται µμετέωρες σαν σκιές µμέσα στο σκοτάδι σε κατάσταση συναισθηματικής και ψυχολογικής αστάθειας, εκφράζοντας µε την οικουμενική γλώσσα του σώματος ένα ευρύ φάσμα σκοτεινών συναισθημάτων που δεσμεύουν και υποδουλώνουν την ανθρώπινη φύση.

Η Χρυσάνθη Μαγγίδη γεννήθηκε στην Ελλάδα (Αθήνα), έζησε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ, ταξίδεψε πολύ και μορφώθηκε τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, αφομοιώνοντας και συνδυάζοντας επιδράσεις και από τις δύο ηπείρους. Σπούδασε στο Dickinson College, ΗΠΑ από όπου αποφοίτησε το 2016 με αριστείο και τριπλή κατεύθυνση στις Καλές Τέχνες, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης. Το 2021 έλαβε με άριστα το Masters στην Αρχαιολογία της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου (ΜΑ) από το Τμήμα Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. και στη συνέχεια έγινε αποδεκτή ως υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο πανεπιστήμιο στον τομέα της Κλασικής Αρχαιολογίας.

Διδάσκει Καλές Τέχνες, Ιστορία της Τέχνης, και Αρχαιολογία ως συνεργάτιδα-καθηγήτρια στο Αμερικανικό Κέντρο Αρχαιολογίας στις Μυκήνες, ενώ συμμετέχει επίσης για πολλά χρόνια ως αρχαιολόγος σε αρχαιολογικές ανασκαφές στις Μυκήνες και τη Λαμία. Έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία ως επιμελήτρια εκθέσεων σε γκαλερί τέχνης, και εργάζεται ως σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μεγάλη γκαλερί στη Νέα Υόρκη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet