Ο Δήμος Ηρακλείου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου
Πολιτισμός

Ο Δήμος Ηρακλείου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, ετοιμάζοντας μια σειρά από διαδραστικά happenings και εκπλήξεις για τους μικρούς Ηρακλειώτες.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στις 18:30, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος), ο Δήμος υποδέχεται τον Παναγιώτη Δημητρόπουλο και το καινούργιο του βιβλίο «Ο Μπαμπάς μου… ο Ήρωάς μου», που θα παρουσιαστεί σε μία εκδήλωση πλαισιωμένη από θέατρο, μουσική και παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τη θεατρική παράσταση της ιστορίας του βιβλίου -με θέμα την υιοθεσία, την πατρική αγάπη και τη φιλία- από την εφηβική ομάδα της ΚΕΑΕΔΗΑ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, υπό τη διεύθυνση της θεατρολόγου Σοφίας Κατάκη, με τη σύμπραξη της χορωδίας και ορχήστρας «Ηδύφωνο» και της παιδικής χορωδίας – ορχήστρας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου, Μανώλη Χανιώτη.

Θα ακολουθήσουν διαδραστικά παιχνίδια από τον ίδιο τον συγγραφέα, Παναγιώτη Δημητρόπουλο, και την παιδοψυχολόγο, Χρυσούλα Βαλαμουτοπούλου.

Στο περιθώριο της παρουσίασης, ο παραολυμπιονίκης, Χρήστος Καπέλλας, θα βραβεύσει τους μαθητές των σχολείων της πόλης οι οποίοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό έκθεσης που τους ανέθεσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, με θέμα το παιδικό βιβλίο.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής θα παρουσιάσει ειδική έκθεση… «βιβλίων για καλό σκοπό».

Σημειώνεται ότι την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet