Πρεμιέρα την 1η Ιουνίου για το Cine Νοσταλγία στο Ηράκλειο Αττικής
Κινηματογράφος-Θέατρο

Πρεμιέρα την 1η Ιουνίου για το Cine Νοσταλγία στο Ηράκλειο Αττικής

Πρεμιέρα για τη Νοσταλγία, το δημοτικό θερινό σινεμά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το Σάββατο 1η Ιουνίου στις 21.00 με την «Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» και πρωταγωνιστή τον Άντονι Χόπκινς.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, το δημοτικό θερινό σινεμά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ανάβει για ακόμα ένα καλοκαίρι τη μηχανή προβολής, βγάζει τα τραπεζάκια και τις καρέκλες στην αυλή του, ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τις φίλες και τους φίλους του κινηματογράφου, μικρούς και μεγάλους, σε καθημερινά ταξίδια στον κόσμο της 7ης Τέχνης.

Ο δημοτικός κινηματογράφος Νοσταλγία βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Κέας και Τερψιχόρης, λίγα μέτρα από τον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο. Λειτουργεί κάθε καλοκαίρι από τα τέλη της άνοιξης έως τα μέσα φθινοπώρου και για όσο το επιτρέπουν οι εκάστοτε καιρικές συνθήκες.

Υπεύθυνη για τη λειτουργία του είναι η δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ΚΕΑΕΔΗΑ, η οποία και φέτος συνεργάζεται με εταιρείες διανομής για να φέρει στην οθόνη της Νοσταλγίας ταινίες πρώτης προβολής, ταινίες που κέρδισαν το κοινό κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν αλλά και κλασσικές, αξέχαστες ταινίες από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο σε καθημερινές προβολές. Φυσικά, δεν θα λείψουν και οι ταινίες για τα παιδιά σε ειδικές ζώνες.

Στα εισιτήρια θα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, για τους φοιτητές, για ανέργους αλλά και για τους ενήλικες άνω των 65 ετών. Παράλληλα, κάθε Τετάρτη θα υπάρχει Θέατρο Σκιών με τον αγαπημένο ήρωα Καραγκιόζη.

Τηλέφωνο για πληροφορίες στην ΚΕΑΕΔΗΑ 2102773731.

«Και αυτό το καλοκαίρι σας περιμένουμε στην πιο όμορφη αυλή της πόλης, στην αυλή της Νοσταλγίας για να απολαύσουμε βραδιές ταξιδεύοντας στον κόσμο του σινεμά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην ΚΕΑΕΔΗΑ που και φέτος ετοίμασαν τον δημοτικό μας κινηματογράφο ώστε να φιλοξενήσει με τις καλύτερες συνθήκες το κοινό. Ραντεβού στη Νοσταλγία, λοιπόν», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Η τελευταία συνεδρία του Φρόιντ

(Σάββατο 1/6 – Τετάρτη 5/6, στις 21:00)

Λονδίνο, 3 Σεπτεμβρίου 1939. Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του πολέμου. Τις τελευταίες μέρες του, ο Σίγκμουντ Φρόιντ (στον ρόλο ο βραβευμένος με Όσκαρ, Άντονι Χόπκινς), ενώ έχει πρόσφατα δραπετεύσει με την κόρη του από το ναζιστικό καθεστώς, δέχεται επίσκεψη από τον καθηγητής της Οξφόρδης Κ. Σ. Λιούις (στον ρόλο ο Μάθιου Γκουντ). Τη μέρα αυτή, δύο από τα μεγαλύτερα μυαλά του εικοστού αιώνα συμμετέχουν σε μια μνημειώδη συνεδρία σχετικά με την πίστη στο μέλλον της ανθρωπότητας και την ύπαρξη του Θεού, μεταξύ άλλων. Καθώς ο πόλεμος αρχίζει να μαίνεται, δύο αξιοθαύμαστα μυαλά συγκρούονται για τα μεγαλύτερα ερωτήματα απ’ όλα: Υπάρχει Θεός; Και ποιο το νόημα της ύπαρξης;

Σκηνοθεσία: Μάθιου Μπράουν

Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χόπκινς, Μάθιου Γκουντ, Τζόντι Μπάλφουρ

∆ιάρκεια: 108΄

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet