Την 1η Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Παράθυρο στο Μπλε» στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Την 1η Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Παράθυρο στο Μπλε» στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του ζωγράφου και εικαστικού Ανέστη Πρωταίου με τίτλο «Παράθυρο στο Μπλε» καλεί τους πολίτες το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Η έκθεση γίνεται στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» και θα ξεκινήσει από την 1η Δεκεμβρίου, στις 20:00, ενώ θα είναι διαθέσιμη για το κοινό έως τις 8 του μηνός.

«Σας περιμένω να κοιτάξουμε τη θάλασσα. Να ακούσουμε τα κύματα. Να γευτούμε το αλάτι. Να ακουμπήσουμε το Μπλε. Να βρούμε το σημείο από όπου θα φύγουμε μπροστά», αναφέρει ο κ. Πρωταίου.

Λίγα λόγια για τον ζωγράφο

O Ανέστης Πρωταίος γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών το 1950. Από τα νεανικά του χρόνια επέλεξε το Ηράκλειο Αττικής ως τόπο διαμονής και δημιουργίας. Ατελιέ ζωγραφικής και καταστήματα έργων τέχνης με την επωνυμία του υπήρξαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Ηράκλειο). Έργα του φιλοξενούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Παρουσιάζει εκθέσεις ζωγραφικής από το 1977 σε όλη την Ελλάδα. Για όσους γνωρίζουν τον Ανέστη Πρωταίο, δεν είναι μόνο ζωγράφος αλλά και ένας αυθεντικός και πολυδιάστατος καλλιτέχνης. Χρόνια τώρα στα εργαστήρια ζωγραφικής που διατηρεί, εκτός από το να ζωγραφίζει αφιερώνεται σε κάθε έργο τέχνης με χρόνο και κόστος που λίγοι θα έδιναν. Το ατελιέ του, στην καρδιά του Ηρακλείου, είναι πάντα γεμάτο από κόσμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet