Εκδήλωση της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ για την Ηλέκτρα Αποστόλου
Πολιτική

Εκδήλωση της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ για την Ηλέκτρα Αποστόλου

Ογδόντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία της ηρωικής κομμουνίστριας Ηλέκτρας Αποστόλου και η Κομματική Οργάνωση Αττικής την τίμησε χθες, Τετάρτη 10 Ιουλίου, με μια εκδήλωση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου Αττικής, που φέρει το όνομά της.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προσυγκεντρώθηκαν το απόγευμα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο, όπου χαιρέτισε ο Περικλής Καρμής, από το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, σημειώνοντας ότι «η Ηλέκτρα είναι ένας ακόμα θρύλος που ξεχωρίζει ανάμεσα στις ηρωίδες που ανέδειξε η ταξική πάλη, το ΚΚΕ. Η κομμουνίστρια μάνα, η “αδερφή της επανάστασης”, όπως έγραφε ο Ρίτσος, με τη σύντομη ζωή της, την πρωτοπόρα δράση της, την ανιδιοτελή προσφορά, τη γενναιότητα και την αντοχή στις δυσκολίες του αγώνα, αλλά και στα βασανιστήρια έως την υπέρτατη θυσία της ζωής της, κατέχει επάξια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των ηρώων μας».

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία, με αντιφασιστικά συνθήματα και συνθήματα «για το τιμημένο ΚΚΕ και τους αλύγιστους ήρωές του», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μέχρι το Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», που είχε επίσης γεμίσει με κόσμο. Εκεί έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ηλέκτρας, από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και γραμματέα της Κ.Ο. Αττικής, τη Βάσια Παπαχαραλάμπους, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, τον Περικλή Καρμή, από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και τον Μιχάλη Χασιώτη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση, που γέμισε ασφυκτικά με κόσμο όλων των ηλικιών, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του Π.Γ. Ελένη Μπέλλου και Θοδωρή Χιώνη. 

Η αναλυτική ανακοίνωση για την εκδήλωση στο Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου»:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet