Κόκκινη Ρωγμή: Ο λαός του Ηρακλείου ακύρωσε τη συγκέντρωση των φασιστών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κόκκινη Ρωγμή: Ο λαός του Ηρακλείου ακύρωσε τη συγκέντρωση των φασιστών

Στην απαγόρευση από την ΕΛ.ΑΣ. των δύο συγκεντρώσεων (μελών του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη και αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών), που είχαν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής 1/11 στο Ηράκλειο Αττικής, αναφέρεται η δημοτική κίνηση Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η κίνηση αναφέρει:

Οι φασίστες του Κασιδιάρη ακύρωσαν τη συγκέντρωση μίσους στο Ηράκλειο, κάτω από το βάρος του κινήματος, του ίδιου κινήματος που έστειλε τον «αρχηγό» τους στη φυλακή. Δεν έκαναν πίσω, υπακούοντας στις εντολές των φίλων τους στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά επειδή ήξεραν ότι είναι απομονωμένοι από τη γειτονιά μας, κάτι που ο κόσμος του Ηρακλείου έχει δείξει επανειλημμένα όλα τα τελευταία χρόνια.

Η απαγόρευση όμως των αντιφασιστικων διαδηλώσεων είναι μια ακόμη πρόκληση του Χρυσοχοΐδη. Ξαναφέρνοντας στην επιφάνεια τη θεωρία των δύο άκρων, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι όσο επικίνδυνοι είναι οι καταδικασμένοι ως εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτες (πρώην και νυν) τόσο είναι και οι αγωνιστές/τριες του κινήματος που παλεύει να τους τσακίσει. Η ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοϊδη, που αφήνει ακόμα ελεύθερο τον καταδικασθεντα νεοναζί Παπά, που επιτέθηκε με αύρες και χημικά στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη, που  στέλνει την ΟΠΚΕ στα γραφεία του ΣΕΚ και απαγορεύει σε πρόσφυγες που ζητούν άσυλο να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, δεν προστατεύει τη «δημόσια τάξη» αλλά τους φασίστες.

Η δεξιά, που επί δεκαετίες κάλυπτε και βοηθούσε τους φασίστες, δεν δικαιούται να ομιλεί για δημόσιους κινδύνους. Το κίνημα θα απαντήσει στον Χρυσοχοϊδη και στην κυβέρνηση της Ν.Δ. στους δρόμους. Επόμενος σταθμός του κινήματος η διαδήλωση του Πολυτεχνείου. Εκεί θα συναντηθούν οι αγώνες ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων, φοιτητών/τριών, μαθητών/τριών και εργαζόμενων, αντιφασιστών/τριών και αντιρατσιστών/τριών, του γυναικείου και ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, όλων όσων παλεύουν για να γκρεμίσουμε αυτό το σύστημα που δολοφονεί! Η ΚΕΕΡΦΑ ανανεώνει το ραντεβού της για τις 17 του Νοέμβρη, για να δώσουμε στους φασίστες και στην κυβέρνηση την απάντηση που τους αρμόζει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet