Ν. Μπαρμπούνης: Οι εταιρείες-διεκδικητές δημοσίων έργων προσφέρουν εκπτώσεις πέραν του 40%
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Ν. Μπαρμπούνης: Οι εταιρείες-διεκδικητές δημοσίων έργων προσφέρουν εκπτώσεις πέραν του 40%

Μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε στο Ηράκλειο Αττικής, τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την εταιρεία που επιλέχθηκε από τη διοίκηση του Δήμου, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση Σχολικών Μονάδων από τον Σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019 στον Δήμο Ηρακλείου», όπως αναφέρει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπαρμπούνης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Μπαρμπούνης σημειώνει:

Τα ερωτήματα και οι συμπτώσεις είναι πολλές!

Αρχικά να τονίσουμε και να διευκρινίσουμε ότι είμαστε οι ΠΡΩΤΟΙ που προτείναμε και υποστηρίξαμε τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, από τον Οκτώβριο του 2020 ήδη, ως την πιο ενδεδειγμένη διαδικασία στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η επισκευή των σεισμόπληκτων σχολείων αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα και δεν μπορεί να χαθεί κι άλλος χρόνος.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι δύναται οιοσδήποτε να εκμεταλλεύεται την αγωνία των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών και να παρατυπεί εσκεμμένα (;), αφήνοντας σκιές στις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Από την πρώτη στιγμή που λάβαμε στα χέρια μας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μας γεννήθηκαν μια σειρά ερωτημάτων:

  • Ποια είναι η εταιρεία ΛΙΘΟΣ ΑΤΕ και ποια η εταιρεία Γ.Χ. Μουστακάτος;

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε ότι οι δυο εταιρείες είναι επί της ουσίας ΜΙΑ. Μάλιστα έχουν διεκδικήσει κι άλλες φορές δημόσια έργα ως ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ.

  • Πως είναι δυνατόν να πλειοδοτεί κατασκευαστική εταιρεία με ποσοστό έκπτωσης ΜΟΝΟ 21%;

Ως γνωστό, οι εταιρείες-διεκδικητές δημοσίων έργων προσφέρουν εκπτώσεις πέραν του 40% και ακόμα μεγαλύτερες.

Μάλιστα, το 2018 η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΛΙΘΟΣ-ΜΟΥΣΤΑΚΑΤΟΣ πρόσφερε έκπτωση 74,37 % και «κέρδισε» το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Α18)», προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ.

  • Γιατί λοιπόν δεν προσπάθησε ο Δήμος να επωφεληθεί μεγαλύτερης έκπτωσης;
  • Δεν υπάρχουν άλλες τεχνικές, κατασκευαστικές εταιρείες;
  • Αυτή είναι η χρηστή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών;

Εμείς διατυπώνουμε ερωτήματα. Ελπίζουμε να λάβουμε και απαντήσεις προς όφελος των δημοτών.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν άμεσα σε ασφαλές και κατάλληλο σχολικό περιβάλλον. ΑΛΛΑ δεν μπορούμε να τα θυσιάσουμε ΟΛΑ στον βωμό της αυθαιρεσίας και να επιτρέψουμε να μετατραπεί η πόλη μας σε «μαγαζάκι ημετέρων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet