Στο Σύμφωνο Δημογραφικής Αλλαγής εντάχθηκε το Ηράκλειο Αττικής
Πολιτική

Στο Σύμφωνο Δημογραφικής Αλλαγής εντάχθηκε το Ηράκλειο Αττικής

Με στόχο τη δημιουργία ενός περισσότερο φιλικού περιβάλλοντος στην πόλη για τα άτομα Τρίτης Ηλικίας, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Δημογραφικής Αλλαγής (Covenant on Demographic Change).

Σκοπός του Συμφώνου είναι, όπως ενημερώνει ο Δήμος, η ανάπτυξη ενός Σχεδίου Δράσης για τη βελτίωση των συνθηκών στέγασης των ηλικιωμένων πολιτών του, των υπηρεσιών και των υπηρεσιών υγείας, οι οποίες προσφέρονται σήμερα, στη βελτίωση των εξωτερικών χώρων, των κτηρίων και των υποδομών μεταφοράς, προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική συμμετοχή και ένταξη των ατόμων – πολιτών της παραπάνω κατηγορίας σε όλες τις δομές και υπηρεσίες του Δήμου.

«Πρέπει να φροντίσουμε όλοι οι άνθρωποι να παραμένουν ενεργά μέλη της κοινωνίας, ανεξαρτήτως του ότι μεγαλώνουν σε ηλικία», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δράσεις που θα αναλάβει ο Δήμος πρόκειται να προωθήσουν τη συμμετοχή των ηλικιωμένων πολιτών σε διάφορες δράσεις απασχόλησης, επικοινωνίας, πληροφόρησης, πολιτισμού κ.τ.λ., χωρίς περιορισμούς και με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Συμφώνου προκειμένου να βρεθούν και να εφαρμοστούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις για την προώθηση της ενεργούς και υγιούς γήρανσης του πληθυσμού του Ηρακλείου Αττικής, ως μια ολοκληρωμένη απάντηση στη δημογραφική πρόκληση της Ευρώπης.

Με τη συμμετοχή του στο Σύμφωνο, και όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διευρύνει την εξωστρέφεια και τη διεκδίκηση λύσεων για τα προβλήματα της πόλης, φιλοσοφία που εφαρμόζει η νέα δημοτική Αρχή. Άλλα πρόσφατα παραδείγματα: η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι επαφές με μέλη κοινοβουλίων ευρωπαϊκών κρατών, η επικοινωνία με ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, η συμμετοχή σε ευρωπαϊκές δράσεις κ.ά.».

«Στους δύσκολους αυτούς καιρούς οι πολίτες ζητούν και εμείς πρέπει να τους δώσουμε λύση στα προβλήματά τους. Όμως, στην εποχή των περιορισμένων εσωτερικών δυνατοτήτων, πρέπει να σκεφτούμε εναλλακτικά, να αναζητήσουμε συμμαχίες, να διευρύνουμε την δράση μας. Μέχρι τώρα αυτή η πρακτική φέρνει αποτελέσματα. Προχωράμε…», τονίζει ο κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet