Δεν πέρασε από την Πάτρα η ΑΕΝΚ
Αθλητισμός

Δεν πέρασε από την Πάτρα η ΑΕΝΚ

Καταστροφικό αποδείχθηκε το τρίτο δεκάλεπτο για την ΑΕΝΚ, η οποία δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα και έτσι συμβιβάζεται όπως όλα δείχνουν με την 5η θέση στην κανονική διάρκεια της Α1.

Η αναμέτρηση στην Πάτρα ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν εν μέρει τον έλεγχο του αγώνα και να διατηρούν σε όλη την πρώτη περίοδο ένα μικρό προβάδισμα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως και κυρίως μετά τα μέσα αυτού, εμφανίστηκε η γνωστή ΑΕΝΚ στο παρκέ και κατάφερε να φτάσει τη διαφορά υπέρ της, μέχρι και το +9, για να «κλείσει» τελικά το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 29-36.

Στην επανάληψη όμως οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, και παρά το γεγονός πως ήταν μπροστά με 36-42 περίπου 7 λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου, οι γηπεδούχοι με σερί 8-0 πήραν ξανά τα ηνία στην αναμέτρηση. Μάλιστα η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη, αφού ο Απόλλωνας, εκμεταλλευόμενος τον ενθουσιασμό της έδρας, έφτασε μέχρι και στο +10 και τελικά η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 57-49.

Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο δεκάλεπτο η ΑΕΝΚ προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι και μείωσε στους 5 πόντους, αλλά ο Απόλλωνας έβρισκε τους τρόπους να αντιστέκεται. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, αφού οι παίκτες της Νέας Κηφισιάς ήταν ιδιαίτερα άστοχοι και έτσι ο Απόλλωνας πήρε μία σχετικά εύκολη νίκη με 75-67.

Από την ομάδα της ΑΕΝΚ πάλεψαν όσο μπορούσαν οι Γκάρετ και Γουντς, αλλά η προσπάθειά τους δεν ήταν αρκετή. Πλέον ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων θα έχει περίπου 3 εβδομάδες να προετοιμαστεί αρχικά για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο Ζηρίνειο, αλλά κυρίως για τα play- off της Α1.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 29-36, 57-49, 75-67

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Ρος 13, Αργυρόπουλος 11, Ουίλσον 8, Λιανός, Πέτροβιτς 9, Πελεκούδας 4, Μολφέτας 2, Νιφόρας, Ζαφείρης, Μιλουτίνοβιτς 14, Χοτ 3, Ντάνιελ 11

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 9, Λιακόπουλος 14, Χατζηνικόλας, Σιούτης 3, Ψαθάς, Γκάρετ 8, Πετροδημόπουλος, Γουντς 11, Τσαλδάρης 14, Αντεγκμπόγιε 4, Κακιούζης 2, Μπάρλος 2

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet