Η Ν. Κηφισιά “προσγείωσε ανώμαλα” τον Ολυμπιακό στο “Ζηρίνειο”
Αθλητισμός

Η Ν. Κηφισιά “προσγείωσε ανώμαλα” τον Ολυμπιακό στο “Ζηρίνειο”

Τη μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα έκανε η Νέα Κηφισιά, η οποία νίκησε 68-67 τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Τρία 24ωρα μετά τη… δραματική νίκη στην Ισπανία επί της Βαλένθια στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, η ομάδα των Βορείων Προαστίων «προσγείωσε ανώμαλα» τους Πειραιώτες, υποχρεώνοντάς τους νωρίς-νωρίς στην πρώτη εφετινή τους ήττα.

Η ομάδα του Παπαθεοδώρου έδειξε από την αρχή τις προσθέσεις της, άντεξε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και στο τέλος κατάφερε με πρωταγωνιστές τους βετεράνους, Τσαλδάρη και Κακιούζη να πάρει τη μεγάλη νίκη, πρώτη στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι στο «Ζηρίνειο» ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του έως τη λήξη. Νέα Κηφισιά και Ολυμπιακός εναλάσσονταν στο σκορ, με τις δύο ομάδες να μη μπορούν να ξεφύγουν κι έτσι τα πάντα κρίθηκαν στο τέλος.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στην πρώτη περίοδο να «κλειδώσουν» τα ατού των αντιπάλων και να προηγηθούν με 18-14, αλλά στο δεύτερο 10λεπτο ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες μπήκε με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια (35-34).

Δεν το έβαλε κάτω η ομάδα του Παπαθεοδώρου και στο τρίτο 10λεπτο αντέδρασε και με το τρίποντο του Τσαλδάρη έβαλε ακόμη δυσκολότερα πράγματα στους «ερυθρόλευκους» (49-46).

Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικό θρίλερ. Με σερί 7-0, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το εις βάρος του 53-48 σε 55-53, αλλά ο Ντούβνιακ έφερε και πάλι το ματς στα ίσια.

Οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι στη συνέχεια και με μεγάλα καλάθια από τους Λιακόπουλο, Μαυροειδή, άντεξαν στην πίεση του Ολυμπιακού, που μείωσε στα 2” με το τρίποντο του Λαφαγιέτ, αλλά παρά τις δύο άστοχες βολές του Τσαλδάρη, το σκορ δεν άλλαξε (68-67).

Ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων», Μαυροειδής, ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς με 14 πόντους, ενώ με 12 τελείωσε το παιχνίδι ο Τσαλδάρης και με 11 ο Κακιούζης. Από τον Ολυμπιακό που δεν είχε ρυθμό και ήταν υποτονικός στο παιχνίδι του, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκες ο Σπανούλης με 13 πόντους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet