Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Kid΄s Athletics στον Δήμο Κηφισιάς
Αθλητισμός

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Kid΄s Athletics στον Δήμο Κηφισιάς

Για πρώτη φορά το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρουσίασε το Πρόγραμμα «Στίβος για Παιδιά της IAAF (Kid΄s Athletics)» σε ειδική αθλητική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στις 10:00, στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς «Ι. Ζηρίνης».

Το Πρόγραμμα, σχεδιασμένο από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, εφαρμόζεται από τους φορείς που έχουν ως αντικείμενο να προάγουν τον Αθλητισμό και έχει στόχο την προβολή του αθλήματος του Στίβου, με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Ο Δήμος Κηφισιάς με τη συγκεκριμένη εκδήλωση είχε στόχο να φέρει τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων στο κατ΄ εξοχήν Στάδιο Κλασικού Αθλητισμού της πόλης, το «Ζηρίνειο» Δημοτικό Στάδιο, ώστε να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού και τις αρχές που διέπουν την άθληση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, με αντιπροσωπευτικές ομάδες, έλαβαν μέρος σε δέκα δοκιμασίες –σταθμούς: φόρμουλα με σλάλομ μεταξύ κώνων και περάσματα εμποδίων, δρόμος ταχύτητας με εμπόδια, τρέξιμο συχνότητας σε σκάλα, συνεχόμενα άλματα εμπρός χωρίς φόρα, άλμα σε μήκος με φόρα, ρίψη ιατρικής μπάλας από όρθια θέση, ρίψη ιατρικής μπάλας από θέση γονάτισης, ρίψη μπαλάκι vortex, σταυρωτά αλματάκια, άλμα με το κοντάρι του επί κοντώ σε μήκος και συγκεντρώνοντας βαθμούς με συγκεκριμένο τρόπο βαθμολόγησης γνώρισαν και απόλαυσαν τα περισσότερα από τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού.

Συμμετείχαν 10 ομάδες από τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο Κηφισιάς, 1ο, 2ο, 3ο Νέας Ερυθραίας και από το Δημοτικό Σχολείο Εκάλης οι οποίες ήταν μικτές και απαρτίζονταν από πέντε μαθητές και πέντε μαθήτριες.

Οι μικροί αθλητές, μαθητές και μαθήτριες της τελευταίας τάξης Δημοτικού Σχολείου έπαιξαν, διασκέδασαν, γνώρισαν αγωνίσματα του Στίβου προσαρμοσμένα στην ηλικία και στις ανάγκες τους και μέσα από τη συλλογική προσπάθεια είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνατότητες και δυνάμεις τους.

Επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός τόσο από την κερκίδα όπου κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων οι συμμαθητές των παιδιών που αγωνίζονταν από κάθε σχολείο εμψύχωναν τις ομάδες που τα αντιπροσώπευαν όσο και στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών όπου διακρίθηκαν τα Σχολεία: 8ο Κηφισιάς, 4ο Κηφισιάς και 1ο Νέας Ερυθραίας.

Κύπελλο απονεμήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και αναμνηστικές πλακέτες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

Στο τέλος όλα τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά συμμετοχής.

Επίσημη προσκεκλημένη της εκδήλωσης η ολυμπιονίκης του Άλματος σε Ύψος στην Ατλάντα Νίκη Μπακογιάννη με επίδοση 2,03, η οποία μίλησε στα παιδιά για τη μαγεία του Κλασικού Αθλητισμού. H κ. Μπακογιάννη παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ Αχιλλέα Κουρέπη.

Το γενικό πρόσταγμα για την τέλεση όλων των αγωνισμάτων και παρουσιαστής της εκδήλωσης ο οποίος μετέδιδε τις επιδόσεις των παιδιών ήταν ο υπεύθυνος του Kids΄ Athletics για την Ανατολική Αττική και τη Β΄Αθήνας Κώστας Ψαράκης ο οποίος μαζί με το επιτελείο του κ.κ. Δ. Ορφανόπουλο, Π. Χαραμή, Β. Τσουλιά, Τ. Δικαστόπουλο οργάνωσε τις δοκιμασίες – σταθμούς.

Τα αγωνίσματα τελέστηκαν με την υποστήριξη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» και των γυμναστών από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κηφισιάς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Προγραμματισμού Χρήστος Καλός, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Σταύρος Ζαπάντης, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ και υπεύθυνος Αθλητισμού Αχιλλέας Κουρέπης, η προϊσταμένη του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Βούλα Μιχαηλίδου, ο τεχνικός σύμβουλος ΕΑΣ Αθήνας ΣΕΓΑΣ Χρύσανθος Καρούζος.

Ο Δήμος Κηφισιάς με την εκδήλωση αυτή ευελπιστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «και τα 300 παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση να αγαπήσουν τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού που είναι η παλαιότερη μορφή οργανωμένου αθλήματος και τα οποία ταυτίζονται με τη μακραίωνη ελληνική ιστορία και παράλληλα να αναδειχθούν και οι δεξιότητες τους. Για τον σκοπό αυτό είχαν προσκληθεί οι τοπικοί σύλλογοι που καλλιεργούν το άθλημα του Κλασικού Αθλητισμού ώστε να ανιχνεύσουν τα ταλέντα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet