Ο ΑΟΠ Κηφισιάς υπερασπίστηκε το «σπίτι» του απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης
Αθλητισμός

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς υπερασπίστηκε το «σπίτι» του απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς υπερασπίστηκε το «σπίτι» του απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης τον οποίο και νίκησε με 3-1 σετ (25-22,17-25, 25-22, 26-24) για τη 16η αγωνιστική της Volley League «Πάμε στοίχημα». Η ομάδα των Βορείων Προαστίων, σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου, «έδειξε χαρακτήρα» και κατέκτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης, όπως αναφέρει η ομάδα στην ιστοσελίδα της.

Μετά από 16 αγωνιστικές ο ΑΟΠ Κηφισιάς βρίσκεται στην 6η θέση με 24 βαθμούς, ενώ την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζει στο Αιγίνιο τη Νίκη.

Η περιγραφή του αγώνα

Η περιγραφή του αγώνα, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος των Βορείων Προαστίων έχει ως εξής:

Το πρώτο σετ στο Ζηρίνειο ξεκίνησε με την Κηφισιά και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να πηγαίνουν «χέρι-χέρι». Ο Ιγκόρ Ντε Σόουζα, με έξυπνο πλασέ, έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 8-7. Οι φιλοξενούμενοι, μετά από φάση διαρκείας, κέρδισαν μπλοκ άουτ με τον Βελίσκοβιτς και πήραν προβάδισμα 11-9, αναγκάζοντας τον Κώστα Αρσενιάδη να καλέσει τάιμ άουτ.

Με εκατέρωθεν λάθη στο  σερβίς οδηγηθήκαμε στο 12-11 για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα της  Κηφισιάς ανέβασε την απόδοσή της και με επίθεση του Χαντ και λάθος των φιλοξενούμενων, πέρασε μπροστά 14-13. Η αμφίρροπη «μάχη» συνεχίστηκε, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 16-15 στο 2ο τεχνικό τάιμ άουτ, μετά από φιλέ στο σερβίς από τον Ντε Σόουζα.

Τα πολλά λάθη στο σερβίς συνεχίστηκαν και για τις δύο ομάδες, οι οποίες βρέθηκαν ισόπαλες στο 19-19. Στη συνέχεια του σετ ο Παπαγγελόπουλος χάλασε την υποδοχή του Εθνικού και με δύο συνεχόμενα καλά σερβίς έδωσε το προβάδισμα στην αθηναϊκή ομάδα με 21-19. Η διαφορά έφτασε και στο +3 (22-19) για τους γηπεδούχους, μετά από κερδισμένο μπλοκ άουτ του Ντε Σόουζα. Ο Νικόλας Παπαγγελόπουλος με άσο έδωσε σετ μπολ στην Κηφισιά 24-19, η οποία το κατέκτησε με 25-22, μετά από επίθεση του Ντε Σόουζα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο σετ και με επίθεση του Ριζόπουλου προηγήθηκαν 8-5. Η υπεροχή του Εθνικού συνεχίστηκε και με άσο του Μέχια, προηγήθηκε 10-6, με τον Κώστα Αρσενιάδη να καλεί τάιμ άουτ.  Η διαφορά έφτασε στο +7 για τον Εθνικό 16-9, μετά από άουτ επίθεση του Χαντ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του σετ, όμως τα λάθη στο σερβίς τους «πλήγωσαν» με αποτέλεσμα ο Εθνικός να διατηρεί προβάδισμα ασφαλείας.  Δύο συνεχόμενα μπλοκ του Χέπμπορν έφεραν την ομάδα των Βορείων Προαστίων στο -6 (19-13). Η ομάδα του Έβρου κατέκτησε το σετ με 25-17.

Εντυπωσιακή ήταν η Κηφισιά στην αρχή του τρίτου σετ. Με τον Χαντ από τη θέση του σερβίς να δημιουργεί προβλήματα στην υποδοχή των φιλοξενούμενων, το σκορ πήγε στο 4-1 για τους γηπεδούχους. Ο Εθνικός απάντησε άμεσα και με συνεχόμενους πόντους πέρασε μπροστά 8-6, στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Βελίσκοβιτς, ο Εθνικός έφτασε στο +3 (9-12), με τον Κώστα Αρσενιάδη να καλεί τάιμ άουτ. Το τάιμ άουτ «αφύπνισε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι με καλό σερβίς έφεραν το σετ στα ίσα 13-13. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν μπροστά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-14.

Η Κηφισιά με ένα σερί 3-0 πήρε ξανά το προβάδισμα 17-16, «ξεσηκώνοντας» το Ζηρίνειο. Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» και με άσο του Ριζόπουλου, μπήκαν σε «θέση οδηγού» με 19-18. Η Κηφισιά, μετά από άουτ επίθεση του Παγιάν, προηγήθηκε 21-20 και ο κ. Μουστακίδης πήρε τάιμ άουτ.  Η Κηφισιά έφτασε στο +2 (23-21), μετά από νέο άουτ του Κολομβιανού διαγώνιου. Στην εξέλιξη του σετ ο Ντε Σόουζα, με επίθεση, έδωσε διπλό σετ μπολ στην Κηφισιά 24-22, με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να το κατακτά 25-22 με μπλοκ του Χέπμπορν.

Με ανεβασμένη ψυχολογία οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη ξεκίνησαν καλά στο τέταρτο σετ και προηγήθηκαν 7-5. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, με ισχυρό μπλοκ, έτρεξε ένα σερί τριών πόντων και πέρασε μπροστά με 8-7. Η Κηφισιά πέρασε ξανά μπροστά με 10-9, μετά από μπλοκ του Χαντ στον Ριζόπουλο, ενώ στην εξέλιξη του σετ ο Καναδός διαγώνιος με άσο διαμόρφωσε το 12-10. Οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά το προβάδισμα με 15-14, με τρεις «αναπάντητους» πόντους, όμως η Κηφισιά ήταν αυτή που βρέθηκε μπροστά στο 2ο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-15.

Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν ξανά μπροστά με 19-18, με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Παγιάν, όμως με τρεις συνεχόμενους πόντους η Κηφισιά έφτασε στο 21-19. Το «θρίλερ» στο Ζηρίνειο συνεχίστηκε, καθώς ο Εθνικός με άσο του Παγιάν ισοφάρισε 21-21. Με κερδισμένο μπλοκ άουτ ο Χαντ έδωσε ματς μπολ στην Κηφισιά 24-23, το οποίο «έσβησε» ο Εθνικός μετά από φιλέ του Ντε Σόουζα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν σε νέο ματς μπολ μετά από λάθος των φιλοξενούμενων και τελικά έφτασαν στη νίκη με 26-24, μετά από άουτ επίθεση του Παγιάν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet