Στο Ζηρίνειο οι πιο επιτυχημένοι Αγώνες Διαχρονικών Αθλητών Στίβου
Αθλητισμός

Στο Ζηρίνειο οι πιο επιτυχημένοι Αγώνες Διαχρονικών Αθλητών Στίβου

Tο ιστορικό Ζηρίνειο Στάδιο, που έπειτα από πολύ καιρό φιλοξένησε επίσημους αγώνες Κλασικού Αθλητισμού, ήταν το σημείο συνάντησης των Ελλήνων Διαχρονικών Αθλητών Στίβου.  

Οι Αγώνες «ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΕΙΑ 2020», οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον ΑΣΕΔΑΣ και τον Δήμο Κηφισιάς, είχαν απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Οι θεατές, που ως συνοδοί παρευρέθησαν, αν και λιγοστοί λόγω των υγειονομικών μέτρων, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αγώνες ευγενούς άμιλλας, υγιούς  αγωνιστικότητας και συναδελφοσύνης σε κάθε αγώνισμα. «Φάνηκε ότι όλοι χάρηκαν που συναντήθηκαν παρά από το ότι θα συναγωνίζονταν» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.

Κάτι που, όπως σημειώνει ο Δήμος,  θα επιθυμούσε και ο Μεσογειονίκης αθλητής του επί κοντώ -με μεταλλικό κοντάρι- Ρήγας Ευσταθιάδης προς τιμήν του οποίου τελέστηκαν οι αγώνες.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου, οι Έλληνες διαχρονικοί αθλητές συμμετείχαν στον πρώτο και μοναδικό ουσιαστικά αγώνα για το 2020 σε ανοικτό στίβο, με πρωτοφανή συμμετοχή μέσα στα 30 χρόνια που διεξάγονται οι αγώνες. Πήραν μέρος 113 αθλητές και αθλήτριες από την Αθήνα, αλλά υπήρξαν πολλές συμμετοχές και από Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ιωάννινα, Βέροια, Λαμία, Καρδίτσα, Βόλο, Ηράκλειο, Τρίπολη κ.ά.

Διεξήχθησαν 14 αγωνίσματα ανδρών και γυναικών αλτικά, ριπτικά και δρομικά αγωνίσματα, στα οποία δρομικά έγιναν 33 σειρές με 185 θέσεις εκκίνησης, παρά το γεγονός ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες ενημερώθηκαν ότι δεν θα υπάρξει τελικά ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Στους αγώνες, λόγω της τήρησης των μέτρων, δεν πραγματοποιήθηκαν απονομές και για τον λόγο αυτό παρέλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα και οι πρώτοι σε κάθε αγώνισμα αναμνηστικό έπαθλο.

Στις λίγες τιμητικές απονομές που έγιναν τηρήθηκαν οι αποστάσεις.

Τους αγώνες εκ μέρους του Δήμου Κηφισιάς, εκτός από τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σταύρος Ζαπάντης και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», Λίλα Παπαδημητρίου, από την Περιφέρεια Αττικής η εντεταλμένη για θέματα Αθλητισμού, Μαργαρίτα Βάρσου, καθώς και οι σπουδαίοι Έλληνες πρωταθλητές του παρελθόντος Φρόσω Πατσού και Φώτης Κούρτης.

Για τις διακρίσεις, το ήθος τους και την μακρόχρονη παρουσία τους στο κίνημα των Ελλήνων διαχρονικών αθλητών βραβεύθηκαν η Άννα Δάφτσου, ο Οδυσσέας Σκαμαντζούρας, ο Βλαδίμηρος Ντεκάιλο και ο Παύλος Χαραλαμπίδης.

Οι διοργανωτές των Ευσταθιαδείων έδωσαν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής και σύνταξης των πινακίων από την προηγούμενη ημέρα, αλλά και πρωτοτύπησαν με την παρουσίαση των αγωνιζομένων αθλητών, τη συνεχή περιγραφή των αγωνισμάτων και την άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς και με την επαγγελματική φωτογραφική κάλυψη. Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα μεταξύ των αθλητών που απόλαυσαν τον αγώνα τους, παρ’ όλο που ο δυνατός αντίθετος άνεμος στην αρχή του προγράμματος στέρησε κάποιες καλύτερες επιδόσεις στους δρόμος ταχύτητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα του αγώνα και ότι τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα μετά από κάθε προσπάθεια των αθλητών όπου αυτό απαιτούνταν.

Σημειώθηκαν τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ, από τη Δήμητρα Βογιατζή στα 3.000μ. (κατ.50-54) με χρόνο 11.56.7, που συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 16.45.0, της Σοφίας Φιλιππίδου από το 1995 στην Αθήνα, τον Βλαδίμηρο Ντεκάιλο στο τριπλούν (κατ.60-64), με επίδοση 10.92μ., καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Δημήτριου Μαρκούτη που ήταν 10.62μ. και το είχε σημειώσει το 1999 στην Αθήνα και τον Βασίλειο Ανδρεάδη στο ύψος (κατ.65-69) που με 1.51μ. βελτίωσε το δικό του ρεκόρ που ήταν 1.50μ. και είχε σημειώσει τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι.

O δήμαρχος Κηφισιάς ευχαριστεί θερμά όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την συμμετοχή τους και το όμορφο αγωνιστικό και φιλικό κλίμα, τον τεχνικό υπεύθυνο των Αγώνων – δεκαθλητή Νίκο Αρβανίτη, τους επίσημους κριτές ΣΕΓΑΣ, καθώς και το προσωπικό του Δήμου, δηλώνοντας δικαιωμένος για την επιθυμία και τελικά την απόφασή του να τελεστούν τα ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΕΙΑ 2020 στο Ζηρίνειο και ελπίζοντας να φιλοξενηθεί και επόμενη διοργάνωση των Διαχρονικών Αθλητών Στίβου στο Στάδιο.

Οι κορυφαίοι αθλητές/αθλήτριες ανά αγώνισμα, σύμφωνα με τους συντελεστές βαθμολογίας ανά ηλικιακή κατηγορία ήταν:

  • 100μ.: Νικόλαος Γιανναδάκης / Άννα Δάφτσου
  • 200μ.: Νικόλαος Γιανναδάκης / Μαρία Μουρατίδου
  • 400μ.: Δημήτριος Λουράκης / Αικατερίνη Ροκάκη
  • 800μ.: Ιούλιος Αρμάος / Αναστασία Θωμάιδου
  • 1.500μ.: Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης / Κωνσταντίνα Θεωδοροπούλου
  • 3.000μ.: Καλλύβας Γ. / Δήμητρα Βογιατζή
  • Εμπόδια: Νικόλαος Σαϊσανάς / Μαρία Μουρατίδου
  • Βάδην: Ρενάτα Σαρρή / Βασίλειος Τσαντικίδης
  • Ύψος: Βασίλειος Ανδρεάδης
  • Μήκος: Απόστολος Πέιτσης / Άννα Δάφτσου
  • Τριπλούν: Οδυσσέας Σκαμαντζούρας
  • Σφαίρα: Βασίλειος Μαγγανάς / Ιωάννα Ευθυμία Σταματοπούλου
  • Ακόντιο: Αιμίλιος Αρμενιάκος / Αικατερίνη Μακρή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet