Αποχωρεί οριστικά από την Α1 η Κηφισιά
Αθλητισμός

Αποχωρεί οριστικά από την Α1 η Κηφισιά

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν τα άσχημα σενάρια για την ομάδα μπάσκετ της Κηφισιάς. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια η ΚΑΕ είχαν φέρει ως φήμη την πιθανή «διάλυση» μιας ομάδας που αγωνιστικά κόσμησε το πρωτάθλημα της Α1 (Κλείνει η «πόρτα» της Α1 για την Κηφισιά;). Πλέον, όμως, η απόσυρση του συλλόγου είναι επίσημη, καθώς η ΚΑΕ θα διαλυθεί και θα δηλώσει συμμετοχή στη Β΄ Εθνική της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Ο σύλλογος γνωστοποίησε στον ΕΣΑΚΕ πως δεν θα παίξει στην Basket League της ερχόμενης σεζόν και πλέον δημιουργείται ένα μπαράζ αλλαγών στις κατηγορίες με τον ΕΣΑΚΕ να ετοιμάζει «πρόσκληση» σε κάποια ομάδα της Α2 ώστε να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία.

Η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων αδυνατεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 για την αγωνιστική σεζόν 2016-17. Η ομάδα θα αγωνισθεί στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν την ομάδα στα τρία χρόνια που εμφανίσθηκε στην Α1 κατηγορία.

»Το Δ.Σ.της ΚΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ».

Ποιος θα πάρει την κενή θέση;

Βάσει του καταστατικού της ομοσπονδίας, η ομάδα που θα διαδεχτεί υπό κανονικές συνθήκες την Κηφισιά στην Α1 είναι ο Εθνικός Πειραιώς, που τερμάτισε 4ος την περασμένη σεζόν στην Α2.

Σε περίπτωση, όμως, που οι Πειραιώτες αρνηθούν, τότε θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΣΑΚΕ που θα κληθεί να «πριμοτοδήσει» τη 14η ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος με Wild Card.

Mέχρι τώρα, υπάρχουν τρεις ομάδες που έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον: Ο Πανιώνιος που μόλις ανέβηκε στην Α2 από τη Β΄ Εθνική, η Δόξα Λευκάδας και ο Αρκαδικός που παρότι υποβιβάστηκε στην Α2 πέρυσι θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ώστε να βρεθεί και του χρόνου στη Basket League.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υποβιβασμός της Κηφισιάς στη Β΄ Εθνική θα επιφέρει και άλλες αλλαγές, με το Ηράκλειο να ετοιμάζεται για συμμετοχή του από τη Β’ Εθνική στην Α2.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet