Δικαίωση του Δήμου
Ποιότητα Ζωής

Δικαίωση του Δήμου

Δικαίωσε τον Δήμο Κηφισιάς ο Άρειος Πάγος, σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους της πλατείας Νέας Κηφισιάς, δίνοντας τέλος σε μια αντιδικία 15 ετών. Με την απόφαση 2206/2013 του Αρείου Πάγου απορρίφθηκε αίτηση της Φαιναρέτης Περιβολαροπούλου κατά του Δήμου Κηφισιάς για την αναίρεση της απόφασης 1344/2011 του Εφετείου Αθηνών. Με την τελευταία απόφαση, το Εφετείο είχε αποφανθεί ότι οι επίμαχοι χώροι, που αποτελούσαν αντικείμενο της διαφοράς ανάμεσα στον Δήμο και στην οικοπεδούχο του γωνιακού οικοπέδου (του Ο.Τ. 510), ανήκουν στους κοινόχρηστους χώρους της πλατείας Νέας Κηφισιάς και της οδού Ιλισίων και άρα στην κυριότητα του Δήμου Κηφισιάς.

Το δελτίο Τύπου του Δήμου Κηφισιάς αναφέρει:

«Η καλή έκβαση της δίκης αυτής, για τον Δήμο και τους κατοίκους του, η επικράτηση του δικαίου και του τεχνικώς και νομικώς ορθού στη συγκεκριμένη υπόθεση, ήταν αποτέλεσμα της σθεναρής στάσης των υπηρεσιών του Δήμου, η οποία βρήκε πλήρη ανταπόκριση στην πολιτική ηγεσία. Ο διευθυντής της Πολεοδομίας, κ. Ηλίας Σπυρόπουλος, ήταν αυτός που εντόπισε τους επίμαχους κοινόχρηστους χώρους, έθεσε το ζήτημα υπόψη των οργάνων του Δήμου και στη συνέχεια σήκωσε (συχνά με σημαντικό προσωπικό κόστος) το κύριο βάρος της τεχνικής, δικαστικής και διοικητικής υποστήριξης του κοινού αγώνα. Η συνέχεια της διεύθυνσης Πολεοδομίας από το 1997 μέχρι σήμερα σήμαινε και τη συνέπεια του Δήμου στη σθεναρή υποστήριξη των δικαίων του.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συστράτευση των μηχανικών και όλων των υπαλλήλων, όχι μόνον της Πολεοδομίας, αλλά και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ήταν οι υπάλληλοι αυτοί, οι οποίοι εξέδωσαν αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, παραστάσεις και διαμαρτυρίες, για την υποστήριξη των δικαίων του Δήμου και κατέθεταν ως μάρτυρες και ως τεχνικοί στις πάσης φύσεως δικαστικές και διοικητικές Αρχές όλα αυτά τα χρόνια.

Για τις ενέργειές τους αυτές, βρέθηκαν… κατηγορούμενοι (!), μόνο και μόνο για να αθωωθούν πανηγυρικά, από το Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, κατά τη δικάσιμο της Μεγάλης Δευτέρας 29/4/2013, με την πολιτική ηγεσία του Δήμου να καταθέτει από τη θέση των μαρτύρων υπεράσπισης. Η δικαίωση του Δήμου στη συγκεκριμένη δίκη, με την αμετάκλητη επιδίκαση σ’ αυτόν των κοινοχρήστων χώρων της οδού Ιλισίων και της Πλατείας Νέας Κηφισιάς, όπως προέκυψε με την πρόσφατη απόφαση 2206/2013 του Αρείου Πάγου, δρομολογεί εξελίξεις, όχι μόνο δικαστικές (αστικές και ποινικές), αλλά και διοικητικές, σε όλες τις συναφείς εκκρεμείς υποθέσεις, οι οποίες είχαν ‘‘μπλοκαριστεί’’, εν αναμονή του αμετακλήτου της εκδικάσεως της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ο Δήμος Κηφισιάς δηλώνει και πάλι ότι θα είναι παρών και άγρυπνος στην υποστήριξη των δικαίων του, των δικαίων των κατοίκων, και της ποιότητας ζωής της πόλης μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet