Εγκαινιάστηκε το πάρκινγκ στην πλατεία Πλατάνου
Ποιότητα Ζωής

Εγκαινιάστηκε το πάρκινγκ στην πλατεία Πλατάνου

Στους πολίτες της Κηφισιάς παραδόθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς, την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, ο νέος Υπόγειος Σταθμός Αυτοκινήτων στην Πλατεία Πλατάνου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκου Δένδια, του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη, του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρου Τουρκολιά, των στελεχών της κατασκευάστριας εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου, αναφέρθηκε στη συνολική πορεία του έργου τονίζοντας ότι:

«Παραδίδεται στον Δήμο Κηφισιάς το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Δήμου. Ένα έργο που αποδεικνύει ότι η πόλη μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη ευρωπαϊκή, στον τομέα της εξυπηρέτησης των οδηγών. Ένα έργο που δρομολογεί την οικονομική ανάκαμψη και οδηγεί την τοπική μας κοινωνία στην ανάπτυξη. Γι΄ αυτό το έργο συνεργάστηκαν και συνέβαλαν, ο Δήμος Κηφισιάς, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και η τεχνική εταιρεία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Είναι έργο τριπλής σημασίας για τον Δήμο και έργο παρέμβασης στη διαμόρφωση της ποιότητας ζωής των Κηφισιωτών».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης επισήμανε ακόμη ότι μετά από πολλές δεκαετίες κυκλοφοριακού στραγγαλισμού ο υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων ξαναδημιουργεί την ιστορική πλατεία Πλατάνου, που την αποδίδει στους δημότες και τους επισκέπτες ως φυσική συνέχεια του Άλσους Κηφισιάς, πάρκο και χώρο ιστορικής μνήμης, τέχνης και πολιτισμού.

«Είναι μία υπέροχη διαδρομή ανάμεσά σ΄ ένα μεσογειακό περιβάλλον φυτεύσεων δένδρων και θάμνων που θα τονώσει την κυκλοφορία των πεζών και την κυριολεκτικά ανεμπόδιστη κίνηση των ΑΜΕΑ, μέσα από μία λειτουργικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά ευχάριστη διαδρομή μεταξύ των οδών Αδριανού και Κόκοτα και σε οπτική συνέχεια με το Άλσος. Κάτω από την πλατεία Πλατάνου βρίσκεται ένας πολυώροφος υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων, σχεδιασμένος και κατασκευασμένος σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, μεθόδους και υλικά. Το υπόγειο πάρκινγκ με περισσότερες από 600 θέσεις στάθμευσης, αποτελεί πλέον μία σημαντική παράμετρο για τον εξορθολογισμό του κυκλοφοριακού φόρτου της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού κέντρου της Κηφισιάς και τη διασφάλιση εύκολης, γρήγορης και ασφαλούς στάθμευσης. Το έργο προτάθηκε την περίοδο της δημαρχίας Γκατσόπουλου, συμφωνήθηκε με την Εθνική Τράπεζα επί δημαρχίας Κανακάκη, μελετήθηκε επί δημαρχίας Τασούλα, ολοκληρώθηκε η μελέτη επί δημαρχίας Βάρσου, ωρίμασε, εγκρίθηκε, εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο, χρηματοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε το 2009 από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του προ Καλλικράτη Δήμου Κηφισιάς» ανέφερε ο δήμαρχος Κηφισιάς ο οποίος κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε για τη συνεργασία, τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Εθνική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς, τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, αλλά και τον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη που το θεμελίωσε, καθώς επίσης και τους πρώην υπουργούς Οικονομικών κ.κ. Παπαθανασίου και Ρήγα που ενέταξαν το έργο στον αναπτυξιακό νόμο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας στην ομιλία του, συνεχάρη τον δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη για την υλοποίηση του σημαντικού αναπτυξιακού έργου επισημαίνοντας ότι:

«Η χώρα όλα αυτά τα χρόνια είχε αναπτυξιακό μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση, Ένα μοντέλο κρατισμού, χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς ευελιξία και δυνατότητες να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, να απορροφά τα ευρωπαϊκά κονδύλια, να είμαστε έτοιμοι και να δημιουργούμε θέσεις απασχόλησης. Όμως πρέπει να σας πω ειλικρινά ότι έχουν γίνει πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες συνολικής αλλαγής και δημιουργίας περιβάλλοντος που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του έργου για τον Δήμο της Κηφισιάς και την ευρύτερη περιοχή, γιατί όπως είπε αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής, κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα των κατοίκων και παράλληλα γίνεται με μία μέθοδο σύγχρονη. Το Δημόσιο πρόσθεσε ακόμη ότι έβαλε μόνο το 20% των χρημάτων, τα υπόλοιπα ήταν με κεφάλαια από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ο Έλληνας φορολογούμενος να επιβαρυνθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Parking Platanos», Μάνος Βράιλας, ανέφερε ότι η τεχνογνωσία και το μέγεθος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διασφαλίζουν ότι οι χρήστες του θα έχουν στη διάθεσή τους, ίσως, το καλύτερο πάρκινγκ της χώρας και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Το «Parking Platanos», είναι,σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπερσύγχρονο και λειτουργεί με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης, χωρίς την παρέμβαση του προσωπικού του Σταθμού, διαθέτει ειδικές θέσεις για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ, θέσεις ειδικών διαστάσεων για μεγάλα αυτοκίνητα, αλλά και για δίκυκλα, χώρο αναμονής για τους συνεπιβάτες, ενώ η πρόσβαση γίνεται είτε από τα κλιμακοστάσια, είτε από ανελκυστήρες που βρίσκονται στην πλατεία που έχει διαμορφωθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet