Να απελευθερώσουν τα πεζοδρόμια ζητεί από τους πολίτες ο Δήμος Κηφισιάς
Ποιότητα Ζωής

Να απελευθερώσουν τα πεζοδρόμια ζητεί από τους πολίτες ο Δήμος Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς καλεί τους πολίτες να προχωρήσουν σε εργασίες απελευθέρωσης των πεζοδρομίων έμπροσθεν των ακινήτων τους, όπως κλάδεμα δένδρων και αποξήλωση, προκειμένου να αναδειχθούν οι δημόσιοι χώροι.

Εάν οι πολίτες δεν προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εντός πέντε ημερών, ειδικό συνεργείο του Δήμου θα φροντίσει για τον καθαρισμό, επιβαρύνοντας όμως τους ιδιοκτήτες των ακινήτων με το κόστος αποκατάστασης, όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Απελευθέρωση πεζοδρομίων – Ανάδειξη δημόσιου χώρου

Όπως προβλέπεται από τον Κτιριοδομικό Κανονισμό (ΦΕΚ 59/3//2/89, άρθρο 24) «υπόχρεοι για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων και των τεχνικών έργων που τα αποτελούν είναι οι ιδιοκτήτες των παρόδιων ακινήτων, μπροστά στα οποία βρίσκονται». 

Σύμφωνα με την παραπάνω υποχρέωση, παρακαλείσθε όπως διατηρείτε πλάτος πεζοδρομίου έως 1,5 μ. και ύψος κατά 2,20 μ. τουλάχιστον, ελεύθερα από κάθε εμπόδιο ακόμα και θάμνους, ώστε να είναι απρόσκοπτη η κυκλοφορία των πεζών και η ορατότητα στις διασταυρώσεις.   

Εάν σήμερα δεν εξασφαλίζονται οι παραπάνω διαστάσεις παρακαλούμε να προβείτε άμεσα και εντός πέντε (5) ημερών στις απαραίτητες ενέργειες (κλάδεμα, αποξήλωση). Σε αντίθετη περίπτωση ειδικό συνεργείο του Δήμου θα ενεργήσει την εκκαθάριση και θα επιβαρυνθείτε με το σχετικό κόστος αποκατάστασης.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet