Ν. Χιωτάκης: «Επίθεση με “κουτσές αλήθειες” κ. Θωμάκο»
Ποιότητα Ζωής

Ν. Χιωτάκης: «Επίθεση με “κουτσές αλήθειες” κ. Θωμάκο»

Ότι δεν έχει απενταχθεί από το πρόγραμμα χρηματοδότησης το έργο στο τρίγωνο Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Ερυθραία επιμένει η παράταξη Σίγουρα Βήματα του τέως δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Χιωτάκη, απαντώντας στην τελευταία σκληρή ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου (βλέπε δημοσίευμα Γ. Θωμάκος: «Οι “μαγκιές” τελείωσαν για τον Δήμο Κηφισιάς κ. Χιωτάκη»).

«Οι ύβρεις και το κλαψούρισμα δεν είναι πολιτική μας πρακτική» σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι η επίθεση του κ. Θωμάκου προς την προηγούμενη δημοτική αρχή γίνεται με «κουτσές αλήθειες».

Ακολουθεί το κείμενο:

Σεβαστείτε τον πολιτικό πολιτισμό

Η δήλωση του κ. Θωμάκου στις 12/12/14, προσπαθεί να δικαιολογήσει την πρωτοφανή σε δήμο, μονομερή κατάργηση ενός εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενου έργου του Δήμου, στη Νέα Ερυθραία.

Αλλά δεν είναι πάντα καλύτερη άμυνα η επίθεση, κυρίως όταν η επίθεση γίνεται με «κουτσές αλήθειες».

Ενημερώνουμε ότι:

  1. Το έργο ΔΕΝ έχει απενταχθεί από το πρόγραμμα χρηματοδότησης του υπουργείου Ανάπτυξης και έχει χρόνο εκτέλεσής του μέχρι το τέλος του 2015, όπως τα αντίστοιχα έργα σε άλλους δήμους της Αττικής.
  2. Η πράξη εφαρμογής μπορεί τώρα να κυρωθεί με νόμο του Ιουλίου του 2014, από την κ. περιφερειάρχη και δεν έχει ευθύνη ο προηγούμενος περιφερειάρχης αφού οι εκλογές έγιναν τον Μάιο.
  3. Από ολόκληρη την έκταση που θα γίνει το έργο μόνο μια ιδιοκτησία δεν έχει ακόμη αποζημιωθεί. Συνεπώς, η περιοχή είναι στην κυριότητα του Δήμου και βέβαια θα μπορούσε να δημοπρατηθεί με την υπογραφή του κ. Θωμάκου εντός των χρονικών ορίων του προγράμματος χρηματοδότησης.
  4. Το κόστος του έργου είναι προϋπολογισμένο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και βέβαια το τελικό ποσό μετά την έκπτωση θα είναι μικρότερο.

Οι «ύβρεις» και το «κλαψούρισμα» δεν είναι πολιτική μας πρακτική. Αλλού, σε άλλα πρόσωπα και άλλη χρονική περίοδο, να κοιτάξει.

Πρώτος ο πρώην δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Θωμάκο, το βράδυ της 25ης Μαΐου για την εκλογή του και μετά τέσσερις ημέρες με πρωτοβουλία του συναντήθηκαν στο δημαρχείο και ετέθησαν στη διάθεσή του και των συνεργατών του όλες οι υπηρεσίες του Δήμου για να ενημερωθούν.

Εμείς, η δική μας διοίκηση, διεκδικήσαμε και φέραμε στον Δήμο τα έργα που τώρα πραγματοποιούνται και όσα έχουν προγραμματισθεί για τα επόμενα χρόνια.

Ψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό του 2015 ακριβώς γιατί είναι ισοσκελισμένος και περιλαμβάνει όλα τα έργα που έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση.

Δεν ψηφίσαμε τη ΜΗ μείωση των δημοτικών τελών στις κατοικίες όπως προτείναμε.

Είμαστε κάθε μέρα παντού, μέσα στην κοινωνία, δίπλα στους πολίτες με όλα τα στελέχη μας αιρετά και μη.

Μετά από τέσσερις μήνες από την πλήρη ανάληψη των καθηκόντων τους, ο δήμαρχος και η διοίκηση ας εργαστούν πλέον για το μέλλον του Δήμου και των πολιτών.

Αν και ο πολιτικός πολιτισμός στον Δήμο μας έχει τραυματιστεί από τον αποκλεισμό της παράταξης μας, του 48,5% από νομικά πρόσωπα του Δήμου με αποφάσεις της διοίκησης Θωμάκου, εμείς δεν θα ακολουθήσουμε την πεπαλαιωμένη ρητορική τους.

Είμαστε εδώ, όλοι παντού στον Δήμο, να συμβάλουμε και να στηρίξουμε κάθε προοδευτική, αναπτυξιακή, κοινωνική πρωτοβουλία για τις πόλεις μας αλλά και να ελέγχουμε τη διοίκηση όπως είναι ο ρόλος που μας έχουν αναθέσει οι δημότες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet