Ξεκινούν στις 20 Απριλίου οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στον Δήμο Κηφισιάς
Ποιότητα Ζωής

Ξεκινούν στις 20 Απριλίου οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στον Δήμο Κηφισιάς

Ξεκινούν την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 οι επεμβάσεις κατά των κουνουπιών στον Δήμο Κηφισιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησής τους, σε χώρους ευθύνης του Δήμου.

Οι επεμβάσεις θα πραγματοποιούνται με εγκεκριμένα σκευάσματα από το αρμόδιο Υπουργείο στο αστικό και στο περιαστικό περιβάλλον του Δήμου Κηφισιάς, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τα σημεία στα οποία θα γίνει επέμβαση του αρμόδιου συνεργείου είναι σε φρεάτια οδών, σε πάρκα, πλατείες, καθώς και σε σημεία με στάσιμα νερά. Η δράση αυτή του Δήμου Κηφισιάς γίνεται προσθετικά με τις αντίστοιχες δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που είναι αρμόδια για τους ψεκασμούς των ρεμάτων.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς σχετικά με τις μεθόδους παρέμβασης κατά των κουνουπιών σημειώνεται:

«Η πλέον αποτελεσματική και περιβαλλοντικά συμβατή μέθοδος καταπολέμησης κουνουπιών είναι η προνυμφοκτονία. Η φιλοσοφία της στηρίζεται στον συνεχή εντοπισμό, οριοθέτηση και αξιολόγηση των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών, μέσα στο σύνολο των εν δυνάμει βιοτόπων τους, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κηφισιάς. Η υδρόβια φάση των κουνουπιών είναι η πλέον κατάλληλη για την καταπολέμησή τους, επειδή μπορεί κανείς να τα βρει συγκεντρωμένα σε μεγάλους αριθμούς.

»Η προνυµφοκτονία θεωρείται αυτή τη στιγμή, διεθνώς, ως η πλέον αποτελεσματική μέθοδος, εξασφαλίζοντας ταχεία και μαζική αντιμετώπιση με δυνατότητα παρέμβασης στην ελάχιστη δυνατή επιφάνεια, δυνατότητα χρήσης επιλεκτικών σκευασμάτων και τέλος δυνατότητα χρήσης της ελάχιστης δυνατής συγκέντρωσης του σκευάσματος. Για τον λόγο αυτό η αντιμετώπιση των προνυµφών των κουνουπιών με βιοκτόνα θα πρέπει να εφαρμόζεται εγκαίρως (αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων προνυµφών) στις υδάτινες εστίες ανάπτυξής τους, ώστε να καταπολεμηθεί η πρώτη γενεά των κουνουπιών. Δηλαδή η αντιμετώπιση των εντόμων στο στάδιο της προνύμφης με ταμπλέτα προνυµφοκτονίας ή κοκκώδες σκεύασα σε εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, όπως στα φρεάτια όμβριων και σε μεγάλους χώρους πρασίνου όπου εντοπίζονται στάσιμα νερά».

Οι επεμβάσεις με σκοπό την προνυμφοκτονία  θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κηφισιάς (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη). Οι επεμβάσεις θα επαναλαμβάνονται, σύμφωνα με τον Δήμο, κάθε 15 ημέρες.

Ο Δήμος καλεί όσους πολίτες έχουν εντοπίσει στάσιμα νερά σε δημόσιους χώρους να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος (κα Μπαντελά, τηλ. 213 2007669).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet