Οι κάτοικοι του Δήμου Κηφισιάς άφησαν τα αυτοκίνητα και περιηγήθηκαν με εναλλακτικά μέσα ήπιας μετακίνησης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οι κάτοικοι του Δήμου Κηφισιάς άφησαν τα αυτοκίνητα και περιηγήθηκαν με εναλλακτικά μέσα ήπιας μετακίνησης

Μια διαφορετική περιήγηση στο παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς απόλαυσαν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου οι πολίτες και οι λάτρεις των μέσων μικροκινητικότητας.

Ειδικότερα, το κέντρο της Κηφισιάς παρέμεινε χωρίς αυτοκίνητα για τέσσερις ώρες, με τους πολίτες να περπατούν, αλλά και χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς στις γραφικές γειτονιές, με τους καταπράσινους κήπους και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας πραγματοποιήθηκε και οργανωμένη βόλτα μήκους 6 χιλιομέτρων (Kif-e-Ride), με ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά και συμβατικά ποδήλατα, ηλεκτρικά μονόκυκλα και κάθε είδους αντίστοιχο μικρο-όχημα, σε car-free δρόμους.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, παραβρέθηκε στο περίπτερο του «SPARCS», στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τη βιώσιμη κινητικότητα, την «έξυπνη» πόλη, την «πράσινη» ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη. 

Ο Δήμος Κηφισιάς είναι ο μόνος Δήμος της Ελλάδος που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «SPARCS (Sustainable Energy Positive/Zero Carbon Communities), για τη δημιουργία βιώσιμων και μηδενικού αποτυπώματος κοινοτήτων.

Το πρόγραμμα συντονίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σταύρος Ζαπάντης, ο οποίος φιλοδοξεί να αλλάξει μέσω αυτού τον τρόπο μετακίνησης στην πόλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet