Στο «ATHENS BIOWASTE» ο Νίκος Χιωτάκης
Ποιότητα Ζωής

Στο «ATHENS BIOWASTE» ο Νίκος Χιωτάκης

Στο Διεθνές Συνέδριο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Βιοαποβλήτων «ATHENS BIOWASTE» που διοργανώνουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Κηφισιάς, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.

Σκοπός του συνεδρίου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας, είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλες τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στην κομποστοποίηση και την ποιότητά της, όπως επίσης και στην ανακύκλωση.

Ο Δήμος Κηφισιάς ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα κομποστοποίησης και υλοποιεί πιλοτικά από το 2012 το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα LIFE+ ATHENS BIOWASTE το οποίο αφορά στη χωριστή συλλογή και κομποστοποίηση υπολειμμάτων τροφών από νοικοκυριά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κηφισιάς και αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Νίκος Χιωτάκης αναφέρθηκε στη διαχείριση των βιοαποβλήτων στην Ελλάδα και την Αττική επισημαίνοντας ότι: «Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί προμετωπίδα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων που δεν είναι ανεξάντλητοι. Για τον λόγο αυτό άλλωστε τα απορρίμματα πλέον δεν αντιμετωπίζονται ως απόβλητα, αλλά ως πόροι που συμβάλλουν στην αειφορία και στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης που λέγεται κλιματική αλλαγή».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Δήμου Κηφισιάς οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης κι έχουν κάνει καθημερινή συνήθειά τους, τον διαχωρισμό των απορριμμάτων, γιατί τα οργανικά απορρίμματα είναι τα πλέον χρήσιμα, επειδή ξαναγυρίζουν στη φύση.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος κομποστοποίησης στον Δήμο Κηφισιάς, παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανέστης Νικολέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet