7η επέμβαση κατά των κουνουπιών στον Δήμο Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

7η επέμβαση κατά των κουνουπιών στον Δήμο Κηφισιάς

Για 7η φορά ο Δήμος Κηφισιάς πραγματοποιεί επεμβάσεις για τα κουνούπια, στο πλαίσιο του προγράμματος απεντόμωσης – καταπολέμησης τους, σε χώρους που έχει την ευθύνη τους.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τον Δήμο, με εγκεκριμένα σκευάσματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γενική Δ/νση Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής), αρμόδιο Υπουργείο στο αστικό και στο περιαστικό περιβάλλον του Δήμου Κηφισιάς, με στόχο, όπως τονίζει ο Δήμος, την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τα σημεία στα οποία έχει γίνει επέμβαση του αρμόδιου συνεργείου είναι σε φρεάτια οδών, σε πάρκα, πλατείες καθώς και σε αμπολές. Η δράση αυτή του Δήμου Κηφισιάς γίνεται προσθετικά με τις αντίστοιχες δράσεις της Περιφέρειας Αττικής που είναι αρμόδια για τους ψεκασμούς των ρεμάτων.

Οι επεμβάσεις με σκοπό την προνυμφοκτονία πραγματοποιούνται και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κηφισιάς (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη), κάθε 15 ημέρες.

Ψεκασμοί πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στο πάρκο «Α. Παπανδρέου» και στο πάρκο «Κυκλοφοριακής Αγωγής» στη Νέα Ερυθραία, με τη χρήση, όπως επισημαίνει ο Δήμος εγκεκριμένων βιοκτόνων σκευασμάτων (βιολογικών παραγόντων, προνυμφοκτόνων και ακμαιοκτόνων) σε υδατοδιασπώμενα δισκία, η δραστικότητα των οποίων δεν επηρεάζεται από τη βροχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet