Καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις «ζυμώνονται» στον Δήμο Κηφισιάς
Επιχειρήσεις – Αγορά

Καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις «ζυμώνονται» στον Δήμο Κηφισιάς

Πρωτοποριακές και καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις παρουσίασαν οι συμμετέχοντες στην 1η Διαγωνιστική Διαδικασία του Προγράμματος Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας που υλοποιείται στον Δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο «Εξέλιξη» με τις επιχειρηματικές ομάδες να παρουσιάζουν προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στους τομείς: Πολιτισμός, Τουρισμός, Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες, Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Αγροδιατροφή, Υγεία & Φάρμακα, Τεχνολογίες και Πληροφορικής & Επικοινωνιών.

Την εκδήλωση παρακολούθησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη, η οποία σε χαιρετισμό της τόνισε: «Χαίρομαι που είμαι εδώ ανάμεσα σε νέους ανθρώπους. Η πρωτοβουλία αυτή τιμά τον Δήμο Κηφισιάς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Η κα Καφαντάρη έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμο Κηφισιάς και επισήμανε ότι τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ) εστιάζουν στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

«Δεν θα βρέξει ποτέ τριαντάφυλλα. Αν θέλουμε να έχουμε περισσότερα τριαντάφυλλα, πρέπει να φυτέψουμε περισσότερες τριανταφυλλιές» είπε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος δανειζόμενος τη φράση του Τζωρτζ Έλιοτ, έδειξε τον δρόμο για την ανάπτυξη. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Κηφισιάς φύτεψε τον σπόρο της επιχειρηματικότητας που ρίζωσε με το πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Προσφέρει μια “χείρα βοηθείας” σε νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν την ιδέα τους πράξη δίνοντας την απαραίτητη υποδομή, την υποστήριξη, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία».

Από τα 24 επιχειρηματικά σχήματα, 15 ομάδες παρουσίασαν τελικά τις επιχειρηματικές τους προτάσεις σε κοινό και κριτική επιτροπή. Την επιτροπή αξιολόγησης αποτελούσαν οι Νικόλαος Μυλωνάς (αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών), Χάρης Λαμπρόπουλος (μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών), Φραγκίσκος Θεοφύλακτος (πρόεδρος MCK GROUP, μέλος δικτύου επιχειρηματικών αγγέλων ΕΒΕΑ), Μάρκος Πανέτας (επιχειρηματίας, μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ) και Δημήτρης Κουτσοθεόδωρος (μέλος Εθνικού Συμβουλίου για την Εφοδιαστική Αλυσίδα).

Το κοινό το οποίο παρακολούθησε την εκδήλωση είχε τη δυνατότητα να βαθμολογήσει τις ομάδες και να συνδιαμορφώσει (σε ποσοστό 40%) την τελική βαθμολογία. Τα κριτήρια αξιολόγησης του κοινού, που μοιράστηκαν σε ειδικό έντυπο ήταν η καινοτομία της ιδέας, η πρόθεση επένδυσης στο προϊόν – ή την υπηρεσία, η άμεση και γρήγορη αποδοχή που μπορεί να λάβει το προϊόν / υπηρεσία από την αγορά, καθώς και η ικανότητα του ομιλητή να αναδεικνύει και να τεκμηριώνει κατά τη διαδικασία της παρουσίασης την επιχειρηματική του ιδέα.

Η ανακοίνωση των δέκα επιχειρηματικών σχημάτων τα οποία θα επιλεγούν θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου 2016. Τα σχήματα θα ωφεληθούν των υπηρεσιών της δομής υποστήριξης και θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στον τελικό διαγωνισμό, μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς.

Την εκδήλωση έκλεισε ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Αγοράς Εργασίας Βαγγέλης Αυλήτης ο οποίος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που το εγχείρημα της επιχειρηματικότητας προχωρά στον Δήμο Κηφισιάς και συνεχάρη όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν η Ιωάννα Πουλοπούλου και ο Ανδρέας Κούκιος από τη συμβουλευτική εταιρεία MCK, που υποστηρίζει το πρόγραμμα στον Δήμο Κηφισιάς, ενώ η διευθύντρια της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής Μαρία Λαδάκη συντόνισε τη διοργάνωση της 1ης Διαγωνιστικής Διαδικασίας του Προγράμματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζέτη Κασιμάτη, Σάντυ Πατρινού, Πόλυ Αστερίου, Παντελής Παπανικολόπουλος, Γιώργος Κομιανός και Γιώργος Παπαδόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet