Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς στον Δήμο Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς στον Δήμο Κηφισιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς η άσκηση ετοιμότητας για πυρκαγιά, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022. Την άσκηση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας – Καθαριότητας Νικήτας Κόκκαλης.

Η άσκηση διοργανώθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συγκεκριμένα τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό. Συμμετείχαν δέκα πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα και έξι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας με δύο υδροφόρες. Η άσκηση έγινε στη βάση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών εξαιτίας πυρκαγιών με τη κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Πιο συγκεκριμένα, το σενάριο της άσκησης προέβλεπε κατάσβεση πυρκαγιάς από το Πυροσβεστικό Σώμα και τροφοδοσία από την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος επεσήμανε: «Οι κοινές ασκήσεις ετοιμότητας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία βοηθούν στο να αποκτήσουμε κοινή επιχειρησιακή εμπειρία, η οποία είναι απαραίτητη και χρήσιμη για την αντιπυρική περίοδο που έχει ξεκινήσει. Πολύτιμη είναι και η συνεργασία των πολιτών στο πλαίσιο της σωστής προετοιμασίας (αποψίλωση των οικοπέδων τους), αλλά και της έγκαιρης ενημέρωσης, έτσι ώστε να αποφύγουμε ή να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα πιθανές πυρκαγιές».

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι η άσκηση ετοιμότητας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών προετοιμασίας του Δήμου για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως είναι οι πυρκαγιές. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς συνεχίζει την αποψίλωση ξηρών χόρτων σε κοινόχρηστους- παραρεμάτιους χώρους, καθώς και σε δημοτικά οικόπεδα. Επίσης, μετά τον έλεγχο των πυροσβεστικών κρουνών στον Δήμο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε τοποθέτηση νέων στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης και στην περιοχή Αδαμών.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου συνεδριάζει το Συντονιστικό Τοπικό όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κηφισιάς με θέμα το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2022.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet