Ένωση Γονέων Δήμου Κηφισιάς: Η Σχολική Επιτροπή καταψήφισε παραχώρηση χώρου σχολείου σε αθλητικό όμιλο
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Δήμου Κηφισιάς: Η Σχολική Επιτροπή καταψήφισε παραχώρηση χώρου σχολείου σε αθλητικό όμιλο

Καταψηφίστηκε από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς η παραχώρηση προς χρήση χώρου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας σε αθλητικό όμιλο, όπως ενημερώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Κηφισιάς στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Την Παρασκευή 28/9 συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής η παραχώρηση ή μη του 2ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας σε εξωσχολικό αθλητικό όμιλο. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, διά των εκπροσώπων της, αλλά και με παρέμβαση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωσε τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής για την πάγια θέση της ότι όλα τα σχολεία πρέπει να παραμένουν ανοικτά κατά τις απογευματινές ώρες και να πραγματοποιούνται δωρεάν αθλητικά προγράμματα για όλους/ες τους μαθητές και μαθήτριες.

Είναι γεγονός ότι αρχικά η θέση αυτή δεν κατανοήθηκε από την πλειοψηφία των μελών της Σχολικής Επιτροπής, αλλά και αρκετών συλλόγων γονέων. Οι ανάγκες όμως των παιδιών αναδεικνύουν καθημερινά πόσο επιτακτική είναι η δημιουργία χώρων δωρεάν άθλησης. Αναδεικνύουν πόσο αναγκαίο είναι να ακολουθήσει και εδώ ο Δήμος το παράδειγμα άλλων δήμων που σήμερα πραγματοποιούν δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες στα σχολεία, πόσο αναγκαία είναι η τοποθέτηση απογευματινών σχολικών φυλάκων ώστε να μένουν τα προαύλια των σχολείων ανοιχτά. Η επαλήθευση αυτή ήρθε μέσα από την απόρριψη του αιτήματος του αθλητικού συλλόγου από τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής με 6 ψήφους κατά και 3 ψήφους υπέρ.

Το γεγονός αυτό αφαιρεί κάθε δικαίωμα από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την παραχώρηση του σχολείου αφού το όργανο που έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη της απόφασης, την καταψήφισε.

Συνεχίζουμε σταθερά να αντιπαλεύουμε την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.

Αγωνιζόμαστε για δωρεάν αθλητισμό για τα παιδιά και τους νέους/νέες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet