Ένωση Γονέων Δ. Κηφισιάς: Παραβίαση στη διαδικασία παραχώρησης σχολικών χώρων
Αθλητισμός

Ένωση Γονέων Δ. Κηφισιάς: Παραβίαση στη διαδικασία παραχώρησης σχολικών χώρων

Παραβίαση στη διαδικασία παραχώρησης των σχολικών χώρων σε αθλητικούς συλλόγους καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καλεί τους προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς να παρέμβουν για τη διακοπή κάθε δραστηριότητας στα συγκεκριμένα σχολεία μέχρι να ληφθεί απόφαση επί των αιτημάτων των συλλόγων από την αρμόδια Σχολική Επιτροπή, καθώς, επίσης, και να αποδοθούν ευθύνες τόσο για την παραβίαση της διαδικασίας όσο και για την παραχώρηση των σχολικών χώρων.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης σημειώνεται:

Η διαδικασία παραχώρησης των σχολικών χώρων στο σύνολό τους, όπως είναι γνωστό, αποτελεί αντικείμενο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Τα αιτήματα για την παραχώρηση των σχολείων από τους ενδιαφερόμενους απευθύνονται στους διευθυντές των σχολείων και εκείνοι υποβάλουν το αίτημα στην αντίστοιχη σχολική επιτροπή μαζί με αρνητική ή θετική εισήγηση, τόσο τη δική τους όσο των Συλλόγων Διδασκόντων ή ευρύτερα του Σχολικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς καταγγέλλει την παραβίαση της διαδικασίας παραχώρησης που αφορά τα σχολεία 2ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς και 3ο Λύκειο Κηφισιάς, από αθλητικούς συλλόγους.

Συγκεκριμένα:

  • Για το 2ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας δεν κατατέθηκε ποτέ αίτημα στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και ο αθλητικός σύλλογος ανακοίνωσε την έναρξη των δραστηριοτήτων του στο συγκεκριμένο σχολείο.
  • Για το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς κατατέθηκε αίτημα στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή για το οποίο αναβλήθηκε η συζήτηση δύο φορές αναμένοντας τους εκπροσώπους του συλλόγου να αναπτύξουν τα επιχειρήματα τους επί της αίτησης, παρ΄ όλα αυτά, αγνοώντας την επιτροπή, ο αθλητικός σύλλογος ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στο εν λόγω σχολείο.
  • Για το 3ο Λύκειο Κηφισιάς δεν κατατέθηκε ποτέ αίτημα στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και ο αθλητικός σύλλογος ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στο εν λόγω σχολείο.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής ενημερώθηκε προσωπικά από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς, μόλις λάβαμε γνώση για το γεγονός, και αποδέχθηκε ότι ο σύλλογος δεν έχει καμία θετική απόφαση για την παραχώρηση των σχολείων.

Καλούμε τους προέδρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής να παρέμβουν για τη διακοπή κάθε δραστηριότητας στα συγκεκριμένα σχολεία μέχρι τη σύγκλιση της επιτροπής και των αποφάσεων επί των αιτημάτων, καθώς, επίσης, και να αποδοθούν ευθύνες τόσο για την παραβίαση της διαδικασίας όσο και για την παραχώρηση των σχολικών χώρων.

Ο πρόεδρος                                         Η Γ. Γραμματέας
Αρβανιτίδης Βασίλης            Παπαλυμπέρη Κατερίνα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet