«Ανάσα» καθαριότητας στο Δάσος Φασίδερη, στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

«Ανάσα» καθαριότητας στο Δάσος Φασίδερη, στον Δήμο Κηφισιάς

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή 7/7 ο εθελοντικός καθαρισμός του Δάσους Φασίδερη. Πολίτες, οικογένειες, μικροί – μεγάλοι μαζί με αντιδημάρχους, εντεταλμένους συμβούλους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου ήταν συνεπείς στο πρωινό ραντεβού για τον καθαρισμό του δάσους που βρίσκεται εντός των ορίων Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνελέγησαν πάνω από 100 κιλά πλαστικών, γυαλιών, φερτών, οικοδομικών υλικών, κλαδιών κ.ά. Ο Δήμος Κηφισιάς συνέδραμε με έμψυχο δυναμικό και οχήματα έργου το σημαντικό έργο της εθελοντικής ομάδας που έχει συσταθεί από την έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στον σημερινό εθελοντικό καθαρισμού. Ένα όμορφο παράδειγμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, μεταξύ του Δήμου Κηφισιάς και ομάδας εθελοντών πολιτών. Η σημερινή δράση, μία από μια σειρά πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν από τη νέα δημοτική αρχή για το περιβάλλον, ήταν μια ευκαιρία όχι μόνο για να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες μας για την φροντίδα και προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για μια γνωριμία με ένα από τα ομορφότερα δάση με πυκνή βλάστηση μέσα σε αστικό ιστό, της πόλη μας. Έχουμε χρέος σε έναν πράσινο δήμο, όπως ο δικός μας να φροντίζουμε για το περιβάλλον. Η προστασία του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας».

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη Εθελοντισμού του Δήμου Κηφισιάς Σοφία Μυστακίδου δήλωσε: «Όλοι μαζί κάναμε πράξη αυτό τον πρώτο καθαρισμό στο Δάσος Φασίδερη. Να είστε σίγουροι πως θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες δράσεις, τόσο κατά την αντιπυρική περίοδο, όσο και μετά τη λήξη της. Δεν είναι κάτι πρόσκαιρο αυτό. Δεν θα το σταματήσουμε! Οι εθελοντικές μας πρωτοβουλίες θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς (θα γίνουν και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις σύντομα) και αναμένω την ίδια ανταπόκριση. Ήδη προετοιμάζουμε αιμοδοσία, καλάθι τροφίμων και πολλά άλλα. Όμως, όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συμπαράσταση του Δήμου και του δημάρχου, Βασίλη Ξυπολυτά, προσωπικά, ο οποίος -είναι γνωστό- πόσο επενδύει στην Πολιτική Προστασία. Σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργήσαμε σήμερα και εμείς και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον».

Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχαν μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Ελένη Βάρσου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δ.Ε. Εκάλης Πέτρος Σφηκάκης, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας Δημήτρης Ανδρεαδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Τίτος Ψαρουδάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σκορδίλης, ο σύμβουλος συντονισμού Δράσεων του Δήμου Περικλής Κόλλιας, το αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ζωοφιλίας Αλέξα Αλατσάκη, καθώς και ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς Γιώργος Δορμούσης, μέλη της Πολιτικής Προστασίας και συνεργεία του Δήμου, της Ένωσης Φιλόζωων Εκάλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet