Ανησυχία για τον τοξικό καπνό από τη φωτιά στην Κηφισιά – Ολοσχερής η καταστροφή του εργοστασίου
Κοινωνία

Ανησυχία για τον τοξικό καπνό από τη φωτιά στην Κηφισιά – Ολοσχερής η καταστροφή του εργοστασίου

«Αυτό που προτείνω σε όλους είναι να κρατήσουμε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες και σήμερα και όχι γιατί υπάρχει καύση, αλλά επειδή σε ένα τέτοιο συμβάν υπάρχει επιμόλυνση από τα σωματίδια της καύσης. Από την καύση των υλικών που υπάρχουν σε ένα τέτοιο εργοστάσιο προκαλούνται τοξικά αέρια, τα οποία είναι αρκετά επιβλαβή για το αναπνευστικό σύστημα αλλά και για το δέρμα», επισήμανε για τη φωτιά στην Κάτω Κηφισιά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, στο ERTNews, στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

«Όλες οι ουσίες αυτές σε έναν μεγάλο βαθμό έχουν καρκινογόνες ιδιότητες και θα έχουν μια επιβάρυνση. Θα πρέπει να φορέσουμε μάσκα και θα έλεγα ότι θα πρέπει να σταματήσουμε την εισροή του εξωτερικού αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, σημαντικό είναι ο Δήμος Κηφισιάς, πέρα από την αστική προστασία, να παρέμβει με την έννοια του καθαρισμού από τη σκόνη, από τα σωματίδια με την πλύση των δρόμων απο τις υδροφόρες του Δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης των σωματιδίων, καθώς η μέρα θα κινείται και θα υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Τέλος τόνισε ό,τι «είναι προφανές, ότι τα παιδιά να μην παίξουν σήμερα στην περιοχή και αν βγουν έξω να μην βάλουν το χέρι στο στόμα».

Ολοσχερής η καταστροφή του εργοαστασίου

Εν τω μεταξύ, ολοσχερώς καταστράφηκε το εργοστάσιο κατασκευής οικιακών σκευών και ειδών συσκευασίων τροφίμων στην Κηφισιά, το οποίο χθες (12/6) το απόγευμα τυλίχθηκε στις φλόγες και καιγόταν για περισσότερες από δυόμιση ώρες. Η μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στην οποία επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ήταν πολύ μεγάλη, ενώ βοήθεια παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Επίσης, από αέρος ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού περιμετρικά για να μη περάσει η φωτιά στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς στο εργοστάσιο φαίνεται να ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, η οποία θα ερευνηθεί από πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα η μεγάλη φωτιά έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τον μαύρο τοξικό καπνό που προκλήθηκε χθες από το μεγάλο μανιτάρι που δημιουργήθηκε στον ουρανό. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ενδεχομένως να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες τόσο για τους κατοίκους της περιοχής και φυσικά για τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονταν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, αλλά και σε διπλανά εργοστάσια, και συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής τον περιορισμό των μετακινήσεων και κλείσιμο των παραθύρων στα σπίτια τους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet