Αντικατάσταση αγωγού από αμιαντοσωλήνα στην οδό Γραβιάς, στη Ν. Ερυθραία
Κοινωνία

Αντικατάσταση αγωγού από αμιαντοσωλήνα στην οδό Γραβιάς, στη Ν. Ερυθραία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία του 2018 που αφορά στην αντικατάσταση του Δικτύου Ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των αγωγών σε όλο το Δίκτυο Ύδρευσης του Δήμου προκειμένου να επιτύχουμε την αναβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, την ελαχιστοποίηση των διαρροών στο δίκτυο, την εξασφάλιση σταθερής πίεσης στην παροχή και κατά τους θερινούς μήνες, όπου έχουμε αυξημένες ανάγκες ύδρευσης» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ν. Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης.

Πρόσφατα, όπως σημειώνει ο ίδιος, ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του αγωγού και στην οδό Γραβιάς. Πρόκειται για έναν αγωγό από αμιαντοσωλήνα, με συνεχείς και επαναλαμβανόμενες βλάβες, λόγω της παλαιότητας και της ποιότητας των υλικών (αμίαντο), αλλά και γιατί ο αγωγός δέχεται εναλλαγές πιέσεων επειδή είναι η αρχή του κουμπώματος (σύνδεσης) με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ σε περίπτωση έκτακτων αναγκών για την πόλη.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία το έργο αυτό, διότι λύθηκε οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης στη συγκεκριμένη περιοχή, λόγω της επαναλαμβανόμενης θραύσης του αγωγού στο δίκτυο» σημειώνει ο κ. Καυγαλάκης και προσθέτει: «Η εκτέλεση-ολοκλήρωση του έργου έγινε σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, αρτιότητα που ισχύει σήμερα και με ίδιους πόρους του Δήμου».

Συγκεκριμένα, για το έργο της Γραβιάς τοποθετήθηκε και το ασφαλτικό στις τομές τόσο του αγωγού όσο και των συνδέσεων, καθαρίστηκε και πλύθηκε ο συγκεκριμένος δρόμος, προς αποφυγή ατυχημάτων, και δόθηκε στην κυκλοφορία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet