Απαλλαγές και μειώσεις στα δημοτικά τέλη ειδικών κατηγοριών πολιτών
Κοινωνία

Απαλλαγές και μειώσεις στα δημοτικά τέλη ειδικών κατηγοριών πολιτών

Απαλλαγές και μειώσεις σε ειδικές κατηγορίες στα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης για τους πολίτες αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς κατά τη συνεδρίαση του την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016.

Έτσι ισχύουν μειώσεις  των τελών στις ευπαθείς ομάδες, που ξεκινούν από 50% και φτάνουν στην πλήρη απαλλαγή για ειδικές κατηγορίες, όπως τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 18.000 ευρώ, μονογονεικές οικογένειες  με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και  μακροχρόνια ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ με ετήσιο εισόδημα έως 8.000 ευρώ

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, προβλέπονται απαλλαγές για της εξής κατηγορίες πολιτών:

1η κατηγορία

  • Τρίτεκνες Οικογένειες, με ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ, πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και για τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, καθώς και για τα τέλη ύδρευσης Ν. Ερυθραίας και Εκάλης.
  • Τρίτεκνες Οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ, μείωση κατά 50% από τα δημοτικά τέλη και για τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, καθώς και από  τα τέλη ύδρευσης Ν. Ερυθραίας  και Εκάλης.

2η κατηγορία

  • Μονογονεικές Οικογένειες  με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ, πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και για τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, καθώς και για τα τέλη ύδρευσης Ν. Ερυθραίας και Εκάλης.
  • Μονογονεικές Οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, μείωση κατά  50% από τα δημοτικά τέλη και για τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, καθώς και από τα τέλη ύδρευσης Ν. Ερυθραίας και Εκάλης.

3η κατηγορία

  • Μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με ετήσιο εισόδημα έως 8.000 ευρώ, πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και για τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, καθώς και για τα τέλη ύδρευσης Ν. Ερυθραίας και Εκάλης.
  • Μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με ετήσιο εισόδημα από 8.001 ευρώ και πάνω, μείωση κατά 50% από τα δημοτικά τέλη και για τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, καθώς και από τα τέλη ύδρευσης Ν. Ερυθραίας και Εκάλης.

Σε ό,τι αφορά στους δικαιούχους του Ν. 4320/2015 θα ισχύουν οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται από τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet