Απολύμανση και καθαρισμός κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Κηφισιάς
Κοινωνία

Απολύμανση και καθαρισμός κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Κηφισιάς

Σε απολύμανση των κάδων απορριμμάτων προχωρά η διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς. Ειδικά συνεργεία της καθαριότητας βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 21/3 στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς και, με ζεστό νερό και απολυμαντικό, έπλυναν και απολύμαναν όλους τους κάδους εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε να συμβάλλουν στην πρόληψη κατά του κορωνοϊού.

Το ειδικό μηχάνημα της καθαριότητας του Δήμου (πλυντήριο) χρησιμοποιεί μεγάλη πίεση και ειδικά καθαριστικά υγρά, με απολυμαντικές ιδιότητες. Ταυτόχρονα απολυμαίνονται δρόμοι και πεζοδρόμια υποδοχής του κάδου επί του οδοστρώματος.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ζέτη Κασιμάτη, επισημαίνει ότι «ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, έδωσε εντολή να συνεχιστούν οι απολυμάνσεις των κάδων και των χώρων περιμετρικά αυτών (δρόμος, πεζοδρόμιο) όλο το επόμενο διάστημα καθημερινά και σε διαφορετικές περιοχές του Δήμου μας. Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία του διευθυντή Καθαριότητας, Γρηγόρη Παππά και των προϊσταμένων των αντίστοιχων τμημάτων».

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει ήδη προχωρήσει στην απολύμανση του αμαξοστασίου Καθαριότητας, καθώς και όλων των απορριμματοφόρων.

Οι πολίτες, όπως συμβουλεύει ο Δήμος, πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Ανοίγουμε τον κάδο με το πόδι, πατώντας το ποδόμακτρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του κάδου. Εάν ανοίξουμε τον κάδο, με τα χέρια πρέπει να φοράμε γάντια μιας χρήσης.
  • Κλείνουμε καλά τις σακούλες των απορριμμάτων και τις πετούμε μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς.
  • Οι εργαζόμενοι της διεύθυνσης Καθαριότητας δίνουν καθημερινά τη μάχη. Ας διευκολύνουμε όλοι μας την εργασία τους ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Η καθαριότητα απαιτεί τη στενή συνεργασία όλων των πολιτών με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, πέρα από τις συστάσεις, ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος προχώρησε και σε μια αυστηρή παρατήρηση μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για όσους επιδεικνύουν «εγκληματική ανευθυνότητα», αναφέροντας:

«Όταν όλα είναι κλειστά, αρκετοί δυστυχώς καταφεύγουν στα παγκάκια της πόλης. Προχωράμε από σήμερα στην απολύμανση όλων, καθώς και των στάσεων λεωφορείων. Ωστόσο, η ανεμελιά ισούται με εγκληματική ανευθυνότητα. Πρέπει να απομονώνεται και να τιμωρείται από όλους μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet